ePlaneta

Amazon ukida uslugu Cloud Cam i nudi besplatan Blink Mini

Amazon ukida podršku za svoju sigurnosnu kameru Cloud Cam i nudi vlasnicima besplatan Blink Mini da je zameni. MacRumors je primetio promenu krajem prošle nedelje, a The Verge je dobio kopiju e-poruke poslate kupcima u kojoj se najavljuje promena.

PCPress.rs Image

Vlasnici Cloud Cam-a moći će da koriste svoje kamere i preuzimaju video do 2. decembra ove godine, nakon čega će svi snimci biti izbrisani i hardver više neće funkcionisati. Kupci sa Cloud Cam Key Edition izdanjem takođe će izgubiti mogućnost povezivanja na pametne brave, iako mogu dobiti besplatan Echo četvrte generacije da zameni funkcionalnost.

„Kako broj Alexa pametnih kućnih uređaja nastavlja da raste, fokusiramo napore na Ring, Blink i druge tehnologije koje čine vaš dom pametnijim i pojednostavljuju vaše svakodnevne rutine. Zbog toga smo odlučili da više ne nastavimo sa podrškom za Amazon Cloud Cam i prateće aplikacije“, naveo je Amazon u svojoj e-poruci.

Amazon je dodao da ćemo „nastaviti da nudimo inovativna rešenja za bezbednost pametnih kuća za naše kupce kroz Amazonove brendove Ring i Blink“. Takođe je precizirano da će Blink Mini kamere dati korisnicima koji „još uvek aktivno koriste svoju Cloud kameru“, iako nije jasno da li je to formalni kriterijum za dobijanje besplatne zamene.

Pročitajte i:  Amazon dobio dozvolu za veće letove dronova

Vlasnicima Cloud Cam-a će e-poštom biti poslata uputstva za korišćenje svog besplatnog Blink Mini i (za vlasnike Key Edition) Echo-a pre isteka roka 2. decembra.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,