ASUS Zenbook

AMD se bavi problemom USB konekcije matičnih ploča serije 500

AMD je odgovorio na izveštaje o problemima USB konekcije sa matičnim pločama koje se baziraju na čipsetu serije 500.

PCPress.rs Image

Zatražena pomoć zajednice

Kao prvi korak, zatraženo je od korisničke zajednice da joj pomogne u rešavanju problema i rešavanju problema. Žalbe korisnika na probleme sa nekim matičnim pločama serije 500, pojavljuju se na sajtovima zajednice kao što je Reddit poslednjih meseci. Uzrok problema je nepoznat, ali korisnici matičnih ploča serije 500 prijavili su da su njihovi USB uređaji kao što su miševi, tastature i mikrofoni sporadično gubili vezu, pri čemu su VR slušalice naizgled najviše pogođene.

Prvobitno se sumnjalo da su krive samo pojedine Gigabite Aorus ploče, ali od tada su zabeleženi slični problemi i u vezi sa Asus ROG hardverom. AMD je sada dao zvaničnu izjavu u vezi sa tim pitanjem putem r/AMD subreddita, uvažavajući probleme i tražeći povratne informacije i podršku zajednice dok ih istražuju. AMD kaže da će predstavnik kompanije selektivno kontaktirati pojedince pogođene problemima sa zahtevom za više informacija.

Pročitajte i:  Nova ažuriranja BIOS-a učiniće Windows 11 podršku lakšom

Ovaj zahtev može uključivati detaljne konfiguracije hardvera, korake za reprodukciju problema, određene evidencije i druge sistemske informacije

Izvor: Techradar

Facebook komentari:

Tagovi: