BIZIT plus

Android 14 će uskoro olakšati podršku aplikacijama za passkey-eve 

Android aplikacije će uskoro dobiti poboljšanu podršku za pasvord ključeve.

PCPress.rs Image

Credential Manager API podstiče više Android aplikacija da podrže prijavu bez šifre putem passkey-eva

Google je objavio u svom blogu za razvojne inženjere prošle nedelje, da će Credential Manager, nova Android-specifična API platforma za čuvanje pristupnih podataka kao što su korisnička imena i šifre, kao i passkey-evi, biti javno dostupni od 1. novembra. Credential Manager, koji je već nekoliko meseci bio dostupan u preview verziji za razvojne inženjere, objedinjuje biometrijsku autentifikaciju putem passkey-eva, tradicionalnih šifri i federativnih identiteta na Android telefonima.

Ova promena bi trebala omogućiti aplikacijama da ponude bolju podršku za autentifikaciju u Androidu 14. Korišćenjem Credential Manager-a, aplikacije mogu ponuditi korisnicima jednostavnu biometrijsku prijavu putem passkey-eva. To bi trebalo značiti iskustvo lakše prijave, jer ljudi koji koriste ovu metodu neće morati brinuti o pamćenju podataka za prijavu. Spoljni upravljači šifri kao što je 1Password takođe mogu da integrišu ovaj API kako bi omogućili korisnicima jednostavnije iskustvo kada se odluče za ovu alternativu umesto Google Password Manager-a.

Pročitajte i:  Suosnivač Google DeepMind-a pridružuje se Microsoftu  

Google je objasnio zašto promoviše upotrebu passkey-eva na Google I/O konferenciji ove godine.

Google je takođe napisao u drugom blogu prošle nedelje da povlači nekoliko API-ja za autentifikaciju, tako da će razvojni inženjeri ubuduće morati koristiti Credential Manager za autentifikaciju korisnika. Ovo bi trebalo da pojednostavi proces i time olakša integraciju od strane spoljnih aplikacija, kao što su to već uradili WhatsApp i Uber.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,