BIZIT plus

Android-ova nova generativna veštačka inteligencija

Generativna AI je u modi – i Google je pronašao dva nova načina da stavi tehnologiju na dlan.

PCPress.rs Image

Prvo, najavljuje Magic Compose, novu funkciju u Android-ovoj podrazumevanoj aplikaciji Messages koja će vam omogućiti da odgovorite na tekstove automatski predloženim odgovorima „na osnovu sadržaja vaših poruka“ tako da zvuče kao vi, ili povucite Grammarli i napravite ih zvuče „sažetije“ i „profesionalnije“, ili čak imitiraju poznati stil.

Drugo, kao deo ekskluzive za Pixel sledećeg meseca, Google dodaje generativnu AI pozadinu gde „možete da odgovorite na predložene upite da opišete svoju krajnju kreativnu viziju“ zahvaljujući „Google-ovom modelu difuzije teksta u sliku“. To je kao Midjourney ili Stable Diffusion, ali samo za jedno mesto na vašem telefonu.

Google takođe kaže da ima novi ukus „kinematografske pozadine“ koja „koristi mreže za mašinsko učenje na uređaju da transformiše vaše omiljene fotografije u zapanjujuće 3D slike“ koje „ožive kada otključate ili nagnete uređaj“.

Nijedna od ovih nije posebno nova ideja, ali kao što kaže čuveni citat William Gibsona: „Budućnost je već ovde. Samo još nije ravnomerno raspoređeno.” Postoji mnogo mogućnosti da isprobate generativnu veštačku inteligenciju, ali neke od najboljih su umereno, ako ne i jako, plaćene, i lepo je imati još jednu na dlanu.

Pročitajte i:  I Google Maps dobija AI pojačanje

Usput, više prilagođavanja će očigledno biti velika tema Androida 14 kada stigne kasnije ove godine. Takođe ćete moći da „prilagodite svoj zaključani ekran novim prečicama i lepo izrađenim satovima“ i primenite monohromatsku (crnu, belu, sivu) paletu boja „na čitavo iskustvo telefona“. Biće i pozadina sa emodžijima.

Sve je to mali uvid u Android ekosistem nakon Androida 13 — jer nam kompanija kaže da ne planira da napravi veliku stvar od Androida 14 danas.

Ove funkcije povezane sa veštačkom inteligencijom su samo neke od AI viđenja koje smo imali na I/O.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,