BIZIT plus

Android TV dodaje nove prečice na početnom ekranu

Google uvodi novi red prečica nazvan “Quick Access” na početnom ekranu Android TV-a.

PCPress.rs Image

Google uvodi red “Quick Access” na početnom ekranu Android TV-a

Pretraživački gigant je objavio na stranici za pomoć Android TV-a da novi red prečica stiže korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama. Nalazi se odmah ispod reda sa omiljenim aplikacijama i dolazi sa prečicama ka različitim mestima na početnom ekranu.

Novi red počinje sa prečicom “Play Next”, koja prikazuje stvari koje ste nedavno pregledali u različitim aplikacijama. Ali ako želite promenu, jednostavno kliknite na druge opcije za besplatne live kanale, najprodavanije filmove ili popularne TV emisije. Takođe, tu je i novi Trending On Google link.

Google kaže da može potrajati nekoliko nedelja da svi dobiju pristup ovoj opciji.

Iako je ovo prva veća funkcija na Android TV-u u neko vreme, kako je primetio Android Police, dešava se neka redundanta akcija. Na primer, “Play Next” verovatno vas vodi do funkcije na početnom ekranu sa istim imenom, dok Top Selling Movies i Popular Movies & Shows verovatno vode do sekcija u novom Shop tabu.

Pročitajte i:  Alarmantni propust u bezbednosti Android TV uređaja može dovesti do ugrožavanja vaše Gmail adrese

Dugme “Free live TV” deluje malo suvišno, s obzirom da verovatno otvara tab “Live”, posebno jer je ova funkcija upravo dobila još jednu prečicu u redu sa aplikacijama.

Iako većina uređaja za strimovanje i pametnih televizora koji koriste Android sve više koristi Google TV, Android TV i dalje drži korak.

Ipak, Google je mešao stvari između svojih TV interfejsa, što pokazuje sličnost između početnog ekrana Nvidia Shield TV-a i onog Chromecasta sa Google TV-om. Ovo najnovije ažuriranje je samo još jedan korak u tom pravcu.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *