Aplikacija traži neprikladne fotografije na Facebook-u

PCPress.rs ImageBili ste na zabavi i previše popili, a već sutradan, vaša kompromitujuća fotografija osvanula je na Facebook-u, ali vi to i ne znate jer niste tagovani.

Ali jedna nemačka kompanija će početkom sledeće godine izbaciti aplikaciju koja, između ostalog, pronalazi vaše fotografije čak i ako niste tagovani. Secure.me je redizajnirana aplikacija proizvoda za nemačko govorno područje pod nazivom Ruflotse, a svrha mu je da traži određene osobe na internetu.  Ruflotse, čije usluge plaća pedeset hiljada klijenata, doživeće novo izdanje za englesko govorno područje a prvenstveno će biti fokusiran na Facebook. Engleska verzija Secure.me je složen servis nadgledanja koji omogućava da skenirate svoj profil i pronađete kompromitujuće postove, informacije i fotografije koje ne želite da delite sa svima.

Secure.me podrobno skenira aktivnost korisnika, statuse, komentare, lajkove i postove s podacima o lokaciji. Ako pronađe post s informacijom o lokaciji, Secure.me će odmah obavestiti korisnika da je to moguća pretnja privatnosti. Zatim analizira postove drugih u kojima se spominjete i obaveštava vas o onima koji su „sumnjivi“. Takođe koristi tehnologiju prepoznavanja lica da skenira fotografije vaših prijatelja i obavesti vas ako je neko okačio vašu sliku bez taga.

Pročitajte i:  Instagram štiti tinejdzere od štetnih sadržaja

Postoji besplatna verzija kao i ona koja košta pet evra mesečno. Neke opcije, kao prepoznavanje lica, mogu se dobiti samo s plaćenom verzijom. S besplatnom verzijom morate ručno da skenirate profil, dok plaćena omogućava automatsko skeniranje. Pored engleskog i nemačkog izdanja, očekuju se verzije i na italijanskom, španskom, francuskom, turskom, ruskom, poljskom i portugalskom.

Izvor: IT World

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,