Održan seminar o novim proizvodima Kaspersky Lab-a

PCPress.rs ImageKompanije Kaspersky Lab i Singi inženjering, održale su  seminar o novim korporativnim rešenjima za zaštitu računara i informacionih sistema. Tom prilikom bilo je reči o programima Kaspersky Endpoint Security 8 i Kaspersky Security Center 9, rešenjima napravljenim tako da kompanijama omoguće da se izbore s postojećim i novim, nepoznatim pretnjama.
Nakon otvaranja seminara, uvodno predavanje održao je Stefan Tanase, viši bezbednosni istraživač u globalnom timu Kaspersky Lab-a za istraživanje i analizu. On je prisutnima predstavio pregled trenutnog stanja u oblasti zaštite računara i informacionih sistema, a istakao je da se svake sekunde pojavi jedan nov kompjuterski virus.
Potom je Alexey Denisyuk, inženjer prodaje u Kaspersky Lab Eastern Europe, održao dve prezentacije. Najpre je predstavio ključne karakteristike novih proizvoda, a posebnu pažnju je posvetio segmentu Kaspersky Security Network, računarskom oblaku koji pruža podržu u zaštiti korporativne IT infrastrukture.
U svojoj drugoj prezentaciji, Deinsyuk je predstavio end point zaštitu primenom rešenja KES8 i KSC9. Posebnu pažnju je posvetio kontroli aplikacija, otkrivanju ranjivosti sistema, kontroli uređaja preko kojih podaci ulaze i izlaze iz sistema, kao i kontroli saobraćaja na internetu . Potom je održana demonstracija rada novih rešenja, koju su održali Srđan Radosavljević i Željko Nikolić iz kompanije Singi inženjering.
Za kraj seminara, Stefan Tanase je održao prezentaciju o aktuelnoj temi izazvanoj pojavom Wikileaksa. On je prisutnima objasnio kako da se izbore sa targetiranim napadima, da bi izbegli da njihovi poverljivi podaci postanu javno dostupni.

Pročitajte i:  Kasperski obezbedio novi servis za detalje o malverima "na upit"

Izvor: Kaspersky Lab, Singi

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,