AppGallery treća prodavnica aplikacija na svetu

Sankcije koje su SAD nametnule kompaniji Huawei za sada nisu sasvim učinkovite, jer firma posluje dobro, a sada tvrdi da je njihova prodavnica aplikacija treća na svetu sa 400 miliona aktivnih korisnika mesečno.

PCPress.rs Image

U saopštenju za medije koje je pušteno u javnost nakon predstavljanja Mate Xs i MatePad Pro 5G uređaja, Huawei je objavio da će potrošiti do 1 milijarde dolara kako bi povećao broj programera i na taj način pojačao intenzitet korišćenja AppGallery prodavnice.

Iako možda niste upućeni, AppGallery dolazi preinstalirana na svakom Huawei uređaju, tako da je nejasno koliko njih od tih 400 miliona aktivno koriste tu aplikaciju u odnosu na Google Play Store. Bez sumnje ova cifra je saopštena kako bi ohrabrila više razvojnih timova da rade preko ove platforme, pošto je Huawei intenzivirao razvoj Huawei Mobile Services platforme. Poređenja radi, Google Play Store ima oko 1 milijardu aktivnih korisnika od 2015. godine – što pokazuje koji put još predstoji pred Huawei-jem kako bi postao dostojna konkurencija.

Pročitajte i:  EU kritikuje Metu zbog poslovnih modela

PCPress.rs Image

 

Kineska kompanija će uskoro predstaviti novi P40 model na događaju u Parizu 26. marta, gde se očekuje da Huawei predstavi veliki broj popularnih aplikacija preinstaliranih na uređaje, kako umanjio značaj izostanka pristupa Google-ovom Play Store-u.

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,