Top50 Glas publike

Jedan telefon, dva OS-a

Naši pametni telefoni dolaze sa operativnim sistemom koji je fabrički instaliran. Što se tiče izbora, poprilično smo ograničeni na iOS ili Android. S druge strane, na računarima korisnici imaju nešto više izbora. U stvari, na PC računarima korisnici imaju mogućnost pokretanja dva operativna sistema (ili više), pri čemu oba mogu da postoje na jednom uređaju.

PCPress.rs Image

Dobra vest, ako ste želeli takvu funkciju za mobilne uređaje, je da je Planet Computers lansirao novi pametni telefon Cosmo Communicator. Sa ovim pametnim telefonom, kompanija tvrdi da će moći da pokreće i Android i Linux, ili ako želite, možete čak i da dodate Debian.

Korisnici će moći da pokrenu više operativnih sistema a da se oni međusobno ne zamenjuju, mada je mana što bi korisnici trebalo da znaju kako da podele svoje skladište i takođe da znaju da pokrenu željeni operativni sistem iz odgovarajućeg menija, tako da definitivno nije za prosečnog korisnika pametnog telefona.

Ovo je uređaj koji košta oko 860 dolara i koji će se dopasti određenom krugu poznavalaca tehnologija. Ukoliko ste zainteresovani, pogledajte sajt Planet Computers za detalje.

Pročitajte i:  Linus Torvalds najavljuje Linux 6.1

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,