BIZIT 2022

Apple iOS 15.2 beta ažuriranje i nova funkcija privatnosti

iOS će od sada pokazivati koliko često aplikacije pristupaju osetljivim podacima, kao što su lokacije, fotografije, kamere, mikrofon i kontakti.

PCPress.rs Image

Privatnost na prvom mestu

Apple najavljuje prve beta verzije iOS 15.2 i PadOS 15.2 za beta testere i programere i to tek nekoliko dana nakon što je postavljeno ažuriranje za iOS 15.1 i iPadOS 15.1. Novo ažuriranje donosi novu funkciju za privatnost koji se odnosi na aplikacije.

Na ovogodišnjem WWDC Apple je prikazao izveštaj o privatnosti aplikacije. Testeri će uskoro moći da ga koriste kako bi videli koliko često aplikacija pristupa osetljivim informacijama kao što su lokacije, fotografije, kamera, mikrofon i kontakti. Podaci koji se dobijaju putem ove aplikacije se odnose na poslednjih sedam dana. Nova funkcija pomaže korisnicima da vide sve aplikacije kao i podatke kojima aplikacije pristupaju. Takođe mogu da dobiju detalje o tome koliko su nedavno aplikacije koristile druge domene, kako bi jasnije mogli da razumeju o čemu se radi.

Neki korisnici Apple proizvoda već imaju dostupnu ovu funkciju koju možete da pronađete u aplikaciji Podešavanja, Privatnost i izaberete Izveštaj o privatnosti aplikacije. Možete da izaberete sve aplikacije ili one koje vas zanimaju. Podaci će početi da se pokazuju tek nakon što neko vreme koristite izabrane aplikacije.

Pročitajte i:  Profit kompanije Apple pao za 11%

Pored ove funkcije, novo ažuriranje ima funkciju automatskog poziva putem kojeg možete da pozovete hitne službe nizom pritisaka na dugme. Potrebno je da pritisnete bočno dugme ili bočno dugme i dugme za jačinu zvuka. Pre nego što telefon pozove hitnu službu na ekranu će se odbrojavati do osam kako bi se poziv prekinuo ukoliko ste slučajno pritisli ove dugmiće.

Izvor: Indianexpress

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,