BIZIT plus

Apple je spreman da iPad pretvori u pametni ekran za kontrolu kućnih uređaja

Priključna stanica za Apple iPad će omogućiti korisnicima da upućuju pozive preko FaceTime i dobiju hands free kontrolu nad drugim pametnim kućnim uređajima. Biće sličan Amazon Fire tabletu koji će omogućiti korisniku da stavi uređaja u priključnu stanicu za punjenje kako bi bio pametan ekran.

PCPress.rs Image

Apple navodno radi na pretvaranju svog iPada u pametni ekran i zvučnik, koji mogu da rade kao Facebook portal ili Amazon Echo Show pametni kućni uređaj. Prema Mark Gurmanu, tehnološki gigant može da uvede ove pametne mogućnosti u svoje iPad već sledeće godine.

Priključna stanica za iPad bi mogla da omogući korisnicama da upućuju pozive preko FaceTime i dobijaju kontrolu bez upotrebe ruku nad pametnim kućnim uređajima. Biće sličan Amazon Fire tabletu koji omogućava korisnicima da stave uređaje u priključnu stanicu za punjene kako bi postali pametni ekrani.

Google je prošle nedelje najavio dodatak za priključivanje za svoj nadolazeći Pikel tablet, koji će raditi kao Nest Hub Mak za kontrolu pametnih kućnih uređaja putem aplikacije Home. Apple bi uskoro trebalo da predstavi iPad Pro, koji će verovatno doći sa modelima od 11 i 12,9 inča i M2 silikonskim čipom.

Pročitajte i:  Apple postao najveći proizvođač telefona na svetu

Apple takođe radi na ažuriranoj verziji HomePod, navodi se u izveštaju. Sledeća generacija HomePad može imati ažurirani ekran, S8 čip i multi touch funkcinalnost. Kompanija takođe planira kombinovani Apple TV i pametni zvučnik opremljen kamerom. Apple je nedavno potpisao ugovor sa Tajvan Surface Mounting Technology, što bi moglo dovesti do toga da tehnološki gigant koristi hibridne OLED ekrane u iPad Pro do 2024. Ekran i iPad Pro je ključna komponenta korisničkog iskustva.

Izvor: indiatvnews

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,