Apple SIM od sada bez aktiviranja mobilnih podataka na iPad uređajima

Apple SIM tehnologija više nije dostupna za aktiviranje novih planova mobilnih podataka na iPad uređajima. Apple SIM, koji je Apple prvi put predstavio 2014. godine, je programabilna SIM kartica koja se može konfigurisati sa različitim profilima operatera, eliminišući potrebu za kupovinom fizičke SIM kartice od samog operatera.

PCPress.rs Image

Apple je tiho objavio ovu najavu preko svoje stranice za podršku za mobilne podatke, na kojoj se kaže da će podrška za nove aktivacije koristeći i standardnu Apple SIM i ugrađenu Apple SIM karticu prestati od 1. oktobra 2022. Apple preporučuje da svako na koga utiče promena treba da kontaktira svog operatera za detalji o tome kako da aktiviraju plan za mobilne podatke na svom iPad-u.

Apple SIM se prvi put pojavio kao fizička nano-SIM kartica u GPS + Cellular verzijama iPad Air 2 i iPad mini 3, i nastavio je da je podržan od strane dodatnih iPad modela od njegovog objavljivanja, uključujući i kao ugrađenu SIM u kasnijem iPad-u Pro modeli. Podržani operateri uključuju AT&T, Sprint i T-Mobile u SAD, dok se dodatni operateri nude u drugim regionima. Možete da proverite da li vaš iPad podržava Apple SIM tako što ćete potražiti tehničke specifikacije vašeg iPad modela na Apple veb lokaciji. MacRumors napominje da svi modeli iPad Pro, iPad Air, iPad mini i iPad-a koji su objavljeni od oktobra 2018. podržavaju eSIM-ove — tako da nije potrebna Apple SIM kartica.

Pročitajte i:  Apple otvara App Store za usluge strimovanja igara 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,