Apple neće imenovati novog šefa dizajna hardvera

Apple neće imenovati novog šefa hardverskog dizajna koji bi zamenio odlazećeg izvršnog direktora Evans Hankey, navodi Bloomberg. Hankey je preuzeo vođstvo u dizajnu hardvera 2019. godine nakon što je bivši direktor dizajna Jony Ive otišao da pokrene svoju sopstvenu dizajnersku kompaniju LoveFrom, ali je Bloomberg u oktobru izvestio da će Hankey otići početkom ove godine.

PCPress.rs Image

Ubuduće, kompanija od „oko 20“ industrijskih dizajnera će umesto toga izveštavati izvršnog direktora Apple-a Jeff Williamsa, a mnogi od veteranskih dizajnera tima će dobiti veće uloge, izveštava Bloomberg. Promena će značajno proširiti Williamsov delokrug; on već upravlja „globalnim operacijama, lancem snabdevanja i AppleCare korisničkom podrškom, kao i softverskim inženjeringom za satove i zdravstvene napore“, pise Bloomberg. Međutim, publikacija napominje da bi Apple u nekom trenutku u budućnosti ipak mogao da imenuje novog lidera u dizajnu hardvera. Alan Dye će nastaviti da vodi dizajn softvera.

Promena bi mogla da označi veliki pomak za Apple-ovu legendarnu grupu za dizajn hardvera stavljajući je direktno pod nadzor Williamsa, šefa operacija kompanije. Da budemo pošteni, tim je na kraju već bio deo njegovog delokruga neko vreme s obzirom na to da je Hankey izveštavao Williamsa od Iveovog odlaska.

Pročitajte i:  Glasine o iPhone 17

A Apple je rukovodio dizajnom po komitetu od Iveovog odlaska s obzirom na to da je kompanija podelila vođstvo dizajna na uloge Hankeya i Dyea. Moraćemo da sačekamo i vidimo da li bi ova organizaciona promena mogla uticati na način na koji Apple-ov budući hardver izgleda.

Apple nije odmah odgovorio na zahtev za komentar. Kompanija je kasnije objavila svoju zaradu u prvom kvartalu 2023.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: