BIZIT plus

Apple objavio aplikaciju za screening Korona virusa

Iz kompanije Apple objavljeno je da su u petak uveče pustili u rad veb stranicu i iOS aplikaciju koja omogućava korisnicima da čekiraju ako imaju simptome Korona virusa, kako bi znali da li je potrebno da se obrate nekoj zdravstvenoj ustanovi ili nemaju simptome koji su zvanično propisani od strane Svetske zdravstvene organizacije. U Apple-u se nadaju da će ovo bar malo pomoći u borbi protiv novog COVID-19 virusa koji poslednjih dana beleži drastičan rast u Sjedinjenim Američkim Državama.

apple u borbi protiv korona virusa

Istaknuto je da neće prikupljati podatke korisnika

U saopštenju se navodi da su u izradi učestvovali stručnjaci iz same kompanije, ali u partnerstvu sa Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti, kao i sa zvaničnom agencijom Bele kuće i Saveznom agencijom za upravljanje u hitnim situacijama. Veb sajt i iOS aplikacija sadrže upitnik i sve informacije o novom virusu koji je proglašen globalnom pandemijom u svetu. Ono što se posebno ističe jeste činjenica da Apple neće prikupljati nikakve podatke o korisnicima aplikacije i sajta, samo će koristiti anonimne podatke o korišćenju alata.

Pročitajte i:  Apple prototipi sklopivih ekrana nisu prošli testiranje

Za korišćenje ove aplikacije i sajta nije potrebno da imate Apple nalog. U borbi protiv Korona virusa Apple se priključio na samom početku, smanjivši broj radnika koji rade u kancelarijama, pa onda i obustavi rada, zatvaranjima radnji, a ovih dana su poklonili čak 10 miliona zaštitnih maski.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,