Apple planira da svojim satelitima bez posrednika prenosi signal direktno iPhone i iPad uređajima

Prema pisanju biznis lista Bloomberg, kompanija je radi na tajnom projektu za koji je angažovala 12 inženjera. Bloomberg-ovi izvori su oprezni, s obzirom da je projekat u ranom razvoju i još može biti obustavljen. Međutim, s obzirom da se CEO Tim Cook zainteresovao za projekat, jasno je da je slanje sadržaja putem satelita vrlo visoko pozicionirano na Apple-ovoj listi zadataka. Prema ovome, za pet godina, Apple iPhone i iPad korisnici mogu biti u prilici da primaju signal online sadržaja direktno preko satelita i zaobiđu bežične operatere.

PCPress.rs Image

Pored toga, tehnologije koje trenutno istražuju mogu se pokazati korisne u navigaciji i mapiranju pa ih potencijalno mogu tu i iskoristiti da unaprede svoje servise. Nije međutim jasno, da li Apple planira da taj poduhvat napravi uz pomoć svojih satelita, što bi bilo poprilično skupo ili će koristiti opremu sa zemlje da podatke koje dobije sa satelita šalje na svoje telefone.

PCPress.rs Image

Ovaj projekat na duže staze, može omogućiti Apple-u da bude i bežični operater, da i drugima nudi svoje usluge i postane konkurentan i u toj grani industrije. S obzirom da je kompanija skoro najavila aktivan upliv u virtualne vode kao i u polje proširene realnosti, za 2021, odnosno 2022. godinu, sigurno će proći nekoliko godina pre nego što čujemo sledeći ozbiljan pomak po ovom pitanju.

Izvor: phonearena
Facebook komentari:
Pročitajte i:  Whatsapp će prestati da radi na nekim Android i iPhone telefonima od novembra

Tagovi: , , , , , , , ,