ePlaneta

Apple povećava plate zaposlenima u SAD

Povećanje dolazi u istoj nedelji kada je kompanija krenula sa poboljšanjem beneficija za radnike.

PCPress.rs Image

Bolji uslovi i veća plata

Apple navodno deli povišice mnogim zaposlenima u maloprodaji u SAD. Prema izveštaju Bloomberg-a, kompanija je povećala plate radnicima u maloprodaji, uključujući prodajno osoblje, pomoćno osoblje Genius Bar-a za čak 10 odsto. Tačan broj zavisi od radnje u kojoj svaki zaposleni radi i njegove specifične uloge. Prema izveštajima, povećanja se ne odnose na sve zaposlene a nekima su se naknade povećale samo za oko dva odsto.

Povećanje plata dolazi iste nedelje kako je Apple navodno proširio beneficije za sve svoje zaposlene u maloprodaji u SAD. Navodno, kompanija će od 4. aprila ponuditi zaposlenima sa punim i skraćenim radnim vremenom u svim svojim 270 prodavnica širom zemlje povećanje bolovanja, plaćeno roditeljsko odsustvo i još mnogo toga.

Ovi potezi su odgovor na zategnuto tržište rada. Kao i mnoge druge kompanije, Apple se borio da regrutuje i zadrži radnike po satu tokom pandemije. Nedostatak osoblja zbog izloženosti COVID-19 i infekcija doveo je do zatvaranja više prodavnica poslednjih meseci. Maloprodajno osoblje se takođe žalilo na loše uslove rada koji uključuju niske plate i stresno opterećenje. Tokom istog vremenskog perioda, Apple je zabeležio više rekordnih fiskalnih kvartala.

Pročitajte i:  Amerika tuži Apple

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,