N Central domination

Apple se nagodio sa security startup-om Corellium

Apple je vansudskim putem okončao tužbu zbog kršenja kopirajta protiv kompanije Corellium, koja prodaje virtuelna iPhone okruženja za testiranje bezbednosti. Tužba je podneta 2019. godine, kada je Apple tvrdio da Corellium krši iOS kopirajt. Tokom 2020. godine tužba je proširena za još neke navode.

apple

Sud je odbacio prvu tužbu zbog kršenja kopirajta, navodeći da je Corellium proizvod zasnovan na „poštenoj upotrebi“. Međutim, Apple-u je dozvoljeno da proširi optužbu, u kojoj je navedeno da je Corellium prekršio Digital Millenium Copyright Act (DMCA) time što je ugrozio iOS mere za zaštitu od kopiranja. U toj tužbi, Apple je naveo da se kompletan Corellium poslovni model zasniva na komercijalizaciji ilegalne replikacije zaštićenog operativnog sistema na kome rade Apple uređaji. U svojoj odbrani, Corellium je naveo da Apple želi da „ugasi“ nezavisne security proizvođače, kako bi obezbedio monopol za sopstveni proizvod za tu namenu. Kao dokaz za tu tvrdnju, Corellium je naveo da je Apple pokušao da ih kupi 2018. godine, dakle godinu dana pre nego što su podneli prvu tužbu.

Pročitajte i:  Profit kompanije Apple pao za 11%

Suđenje je trebalo da počne 16. avgusta, ali su Apple i Corellium uspeli da se nagode u poslednjem trenutku. Detalji nagodbe nisu objavljeni, a Corellium je potvrdio da će nastaviti da nudi virtuelne iOS sisteme.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,