BIZIT plus

Apple slušalice mogu da sadrže skener za biometrijsku autentifikaciju

O Apple slušalicama o kojima se priča mogao bi d ase nalazi skener, koji bi mogao da se koristi za proveru autentičnosti plaćanja i omogući slušalicama da se neprimetno prebacuju između korisničkih naloga.

PCPress.rs Image

Prošlog meseca u izveštaju je sugerisano da su rukovodioci Apple pregledali svoje slušalice koje se nalaze u naprednoj fazi razvoja.

Izveštaj sugeriše da bi Apple nadolazeće slušalice mogle da imaju biometrijsku funkciju skeniranja mrežnice oka sličnu onoj kako Face ID radi na novijim iPhone i iPad uređajima. Priča se da bi skener mogao da se koristi za autentifikaciju plaćanja i omogući korisnicima da neprimetno prelaze između korisnika. Apple bi takođe mogao da otkrije ko nosi slušalice i automatski se prijavi na povezani korisnički nalog.

Apple slušalice će izgledati drugačije u poređenju sa nedavno lansiranim Meta Quest Pro u smislu dizajna. U poređenju sa plastičnim dizajnom Quest Pro, Apple slušalice će biti napravljene od mrežaste tkanine, stakla i aluminijuma.

U poređenju sa deset kamera na Meta Quest Pro, Apple slušalice će imati 14 kamera, od kojih će dve biti okrenute nadole i uhvatiti noge korisnika. Apple bi takođe mogao da dozvoli ljudima sa naočarima da magnetno zakače sočiva na recept unutar slušalica.

Pročitajte i:  Apple će moći da obavi update  na novim telefonima bez vađenja iz kutije

Apple mešovita stvarnost bi mogla da košta negde između 2000-3000 dolara, za razliku od Meta Quest Pro, koji dolazi sa cenom od 1500 dolara.

Izvor: indianexpress

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,