ERP 2024

ASUS-ov CEO napušta kompaniju

U četvrtak, 13. decembra, ASUS je objavio da dugogodišnji CEO, Jerry Shen, odlazi uoči „sveobuhvatne korporativne transformacije“ – u šta je uključena i nova ko-CEO struktura, kao i velika promena u mobilnoj strategiji koja će se fokusirati na gejmere i „high-end“ sektor. Drugim rečima, videćemo više ROG Phone-ova i možda manje ZenFon-ova, što je način da se prizna poraz u onome što je predsednik ASUS-a Jonney Shih opisao kao „krvavo bojno polje“ u svom intervjuu za Business Next.

PCPress.rs Image

Tokom 11 godina službovanja kao CEO, Shen je nadgledao lansiranje serije PadFone, serije Transformer, ZenBook i serije ZenFone. Pre toga, Shen je takođe bio priznat kao glavni tvorac Eee PC-a, male mašine koja je pokrenula trku netbook-ova 2006. godine.

U izjavi poslatoj Engadget-u, Shen je najavio da će preuzeti novi AIoT startup, iFast, kao predsednik i CEO, koja se bavi tehnologijama vezanima za veštačku inteligenciju i IoT uređaje. Uprkos njegovom odlasku, Shen će i dalje održavati vezu sa ASUS-om zahvaljujući 30% udelu kojim ASUS finansira Shen-ov nov poduhvat – što je možda prigodan gest za ASUS-vog 25-godišnjeg veterana. Shen je dodao da će se „posvetiti pomaganju kompaniji ASUS kako bi efikasno prešla u AIoT industriju“.

Pročitajte i:  ASUS ROG Zephyrus G16 GU605: Snaga za poneti

Što se tiče toga ko će preuzeti ASUS-ovu ulogu CEO-a, pozicija će biti podeljena između šefa PC biznisa, S.Y. Hsu, i šefa globalnog korisničkog servisa, Samson Hu, od 1. januara 2019. Dva korporativna potpredsednika su nekada radila kao ko-COO još u 2015. godini, tako da bi trebalo prilično brzo da se uhodaju u tempo posla.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,