Računari i Galaksija

Asus ROG Phone: Telefon za gejmere

Asus je tokom događaja Computex 2018 najavio svoj novi ROG Phone, uređaj koji je obradovao mnoge gejmere, a koji predstavlja odgovor na Razer Phone. Naime, radi se o drugom uređaju nakon Razer telefona koji nudi displej od 90 Hz, što znači da se ekran osvežava čak 90 puta u toku samo jedne sekunde, te na taj način isporučuje finije animacije. Svaki telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 845 čipset sa osam jezgara (četiri na 2,96 GHz i četiri na 1,7 GHZ) i moćnom Adreno 630 grafikom, što svakako doprinosi gejmerskom ponosu, a tu su i 8 GB radne i 128, odnosno 512! GB interne memorije.

PCPress.rs Image

Oni koji su testirali telefon ukazuju na pomalo bizarnu transplantaciju tradicionalne PC gejmerske estetike i performansi u mobilni realm, a Asus sa ovim uređajem pokušava da uđe u kategoriju Android telefona sa najboljim specifikacijama. Jedna od opcija koja tome doprinosi je i „X mode,“ u koji korisnik ulazi kada pritisne telefon sa strane, a crveno svetlo ukazuje na to gde bi trebalo da se primeni pritisak. Jednom kada uređaj uđe u ovaj mod, telefon menja boju iz plave u crvenu, ali se ipak radi o nečemu što je više od estetike, budući da se automatski optimizuju performanse za gejming, a tako što se stopiraju pozadinski procesi, te se prednost daje igri koja se pokreće. X mod kontroliše i AeroActive Cooler, što je, kako kažu iz kompanije, još jedan premijum dodatak za ovaj telefon.

Pročitajte i:  ASUS ROG Ally: Nova mladost ručnih gejming konzola

PCPress.rs Image

Dodaci su veliki deo priče kada je ROG Phone u pitanju, pa Asus nudi čitav spektar. Tako korisnik dobija klasičnu gejmersku postavku, a sa dva analogna upravljača, dva seta tastera za upravljanje, a koji se nalaze sa strane displeja, te tako doprinose gejmerskom pejzažu. Gamevice upravljač radi u tandemu sa WiGig Dock, kako bi bežično emitovao tok igre na povezani TV uređaj, a uz pomoć 60GHz 802.11ad Wi-Fi konekcije. Igra na telefonu je odlično sinhronizovana sa onim što može da se vidi na TV ekranu, budući da nema kašnjenja.

Još jedan zanimljiv dodatak je i drugi ekran, koji ROG Phone pretvara u uređaj sa dva displeja, a radi se o TwinView Dock, koji je veliki i pomalo nezgrapan, a svoje postojanje duguje bateriji od 6.000mAh. Kao i matični ROG ekran, i drugi displej ima 6-inčnu površinu od 1080p, te dodatne zvučnike i sistem za hlađenje, a ideja je da olakša maratonsko igranje video-igara.

PCPress.rs Image

Tako je Asus u ovaj model uložio veliku količinu rada, te doprineo gejmerskom mini-ekosistemu i porodici Android telefona koji su tu zbog onih koji vole video-igre. Cena uređaja još uvek nije poznata, a očekuje se da se telefon nađe u prodaji do kraja trećeg kvartala 2018.

Pročitajte i:  ASUS pomera granice sa svojim novim laptopovima

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,