BIZIT 2022

ASUS Zephyrus G14 laptop sa LED dot matrix poklopcem i novim AMD Ryzen mobilnim procesorima

Asus je na CES 2020 sajmu predstavio novi gejming laptop: 14-inčni ROG Zephyrus G14. Reč je o najmanjem Zephyrus gejming laptopu koji je ASUS ikada napravio. Uređaj donosi novitete kao što su AMD-ovi novi Ryzen procesori serije 4000, kao i opcioni LED dot-matrix displej koji se nalazi u poklopcu, te je u stanju da prikazuje razne slike, animacije i GIF-ove dok je laptop uključen.

PCPress.rs Image

Glavna ideja novog laptopa je da bude ultra-lagana gejming mašina sa dosta snage da pokreće moderne iogre. Obećava se preko 10,5 sati rada na bateriju, a težina iznosi oko 1,6 kilograma. ASUS tvrdi da je namerno načinio otklon od tradicionalne estetike gejming proizvoda i napravio uređaj koji deluje daleko ozbiljnije i “profesionalnije” kako bi naglasio njegove sposobnosti da se uklopi u bilo kakvo okruženje i odgovori na bilo koji zadatak, a ne samo na potrebe za igranjem igara.

PCPress.rs Image

Novi sistem prikaza na poklopci ASUS naziva AniMe Matrix displej i on je opcion. Sastavljen je od 1215 mini LED-ova, pri čemu svaki od njih može imati 256 nivoa osvetljenja. To sve omogućava visok nivo podešavanja i prilagođavanja koji su ostavljeni krajnjem korisniku. AniMe Matrix može da prikaže animirane GIF-ove, razne vizualizacije (na primer, muzičke), vreme ili bilo šta što vam pada na pamet ili želite da bude primećeno u vašoj okolini.

Pročitajte i:  HONOR najavio MagicBook 14 laptop

PCPress.rs Image

Kada je hardver u pitanju, laptop se oslanja na najnovije AMD procesore iz Ryzen 4000H serije, uključujući i tek predstavljeni top model Ryzen 4800HS. Reč je o procesoru sa 8 jezgara, koji je uparen sa Nvidia RTX 2060 GPU-om. Može se konfigurisati sa do 32 GB RAM-a i 1 TB SSD-om. Što se ekrana tiče, korisnik bira između Full HD panela osveženja 120 Hz ili Quad HD panela osveženja 60 Hz – naravno, oba panela su 14-inčna.

PCPress.rs Image

Novi G14 takođe podržava USB-PD punjenje, i može da radi u normalnim opterećenjima i sa 65 W USB-C adapterom. Ukoliko želite duge gejming sesije sa diskretnom grafikom, i dalje će vam biti potreban standardni 180 W adapter.  Zanimljivo je da laptop nema web kameru, ali je zato tu taster za paljenje sa skenerom otisak prstiju koji je kompatibilan sa Windows Hello sistemom logovanja. Kao i drugi Zephyrus laptopi, i G14 ima ErgoLift mehanizam odizanja kada se poklopac otvori zarad bolje ergonomije i hlađenja.

PCPress.rs Image

Standardna verzija G14 laptopa koja neće imati piksel displej će se pojaviti u martu, dok se AniMe Matrix varijanta očekuje tokom aprila. Cene ovih uređaja nisu najavljene.

Pročitajte i:  AMD slučajno otkrio novu seriju Ryzen 7000 desktop procesora

Izvor: ASUS

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,