BIZIT plus

Audi Q6 E-tron tri ekrana koji osvetljavaju instrument tablu

Audi Q6 E-tron dolazi sa ne jednim, već sa tri ekrana pričvršćena na kontrolnoj tabli. Kao što možete videti na prvim slikama unutrašnjosti električnog vozila, podešavanje sa tri ekrana – nazvano “Digitalna faza” – proteže se od strane vozača do suvozača, pri čemu svaki ekran ima različite veličine i karakteristike.

PCPress.rs Image

Vozač dobija dva displeja smeštena u samostojećoj glavčini koja se blago savija na obe strane. Dok se ekran od 11,9 inča posvećen grupi merača i drugim informacijama o vozilu nalazi direktno ispred vozača, on se povezuje sa 14,5-inčnim ekranom za informacije i zabavu na dodir koji se proteže dalje od desne strane volana. Audi kaže da „posebno ambijentalno osvetljenje“ čini da podešavanje „izgleda da lebdi“ noću.

Pored ta dva displeja, suvozač dobija ekran od 10,9 inča za audio i navigacione kontrole, uz mogućnost gledanja filmova tokom vožnje. Ekran putnika takođe dolazi sa režimom privatnosti koji štiti ekran od vozača kako bi se izbegao odvraćanje pažnje.

Ali Audi nije jedini proizvođač električnih vozila koji postavlja ogromne ekrane osetljive na dodir preko cele kontrolne table svog vozila. Mercedes je stavio 56-inčni ekran osetljiv na dodir u svoj EQS SUV, a čak je pokazao i džinovsku digitalnu kontrolnu tablu za svoja vozila E-Klase 2024. Tu je i prilično veliki displej od 34 inča u Lucid Air-u i kružni displej koji je ispred i u sredini na ovoj potpuno električnoj tabli Mini Cooper-a.

Pročitajte i:  Prodaja EV raste samo 21% u 2024. 

Neke druge visokotehnološke karakteristike koje dolaze na Q6 E-tron uključuju 22 zvučnika koje pokreće Bang & Olufsen zvučni sistem. Postoji čak i heads-up displej proširene stvarnosti (HUD) na vetrobranskom staklu koji prikazuje stvari kao što su brzina, saobraćajni znaci i informacije o navigaciji.

Q6 E-tron takođe ima glasovni asistent za „samoučenje“ koji možete pokrenuti tako što ćete reći „Hej Audi“. Audi kaže da će tokom vremena njegov pomoćnik naučiti vaše ponašanje, omogućavajući mu da automatski predlaže ili prilagođava određene kontrole, poput temperature sedišta. Još uvek ne znamo mnogo o tome šta pokreće Audi Q6 E-tron, ali verovatno ćemo uskoro čuti više, jer se očekuje da će na put krenuti negde sledeće godine.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: