Top50 Glas publike

Auto-corrected SMS doveo do ubistva

PCPress.rs ImageOni koji su izumeli softver za editovanje za mobilne telefone nisu mogli da predvide da će se ikad desiti nešto slično. Naime, tridesettrogodišnji Nil Bruk poslao je SMS Džozefu Vitkovskom s kojim se druži približno šest meseci. Bruk je potvrdio kako je u poruci upotrebio reč „mutter“, što znači gunđaralo, mada u pogrdnom smislu može značiti i peško ili mamin sinčić. Nažalost, telefonski softver za editovanje preinačio je reč u „nutter“, što znači ludak. Vitkovski se veoma uzrujao zbog toga i usledila je dalja razmena poruka.

Na kraju je Vitkovski otišao do Brukovog stana u Vokdenu, u Engleskoj. Izbila je borba nožem, u kojoj je Vitkovski izgubio život. Navodno je imao čak sto četiri povrede na telu. Bruk je optužen za ubistvo. Novine Daily Mail prenele su njegovu izjavu: „Imao je veliki kuhinjski nož, pa sam i ja izvukao svoj nož i ubo ga. Izgubio sam razum. Mislio sam da smo drugari… Sve zbog glupog nesporazuma u poruci. Rekao sam mu da je gunđaralo, a ne ludak.“

Pročitajte i:  'Srećan Božić': 30 godina od prve SMS poruke

Neki će se zapitati kakvi su to ludaci koji se bore noževima zbog telefonskih poruka. Ali još nije izmišljen softver koji uspeva automatski da nametne pravila da u životu sve mora da ima bar nekog smisla.

Izvor: CNET News

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,