BIZIT 23

Ažuriranje Windows-a 10 onemogućava praktičan trik

Microsoft je predstavio novi paket funkcija Windows 10 za članove programa Insider, pružajući poboljšanja screen-snipping programa, taskbara i on-screen tastature.

PCPress.rs Image

Windows 10 preview build uklanja opciju copy-and-paste iz alata za snimanje ekrana

Međutim, kao deo ispravke, kompanija je takođe privremeno onemogućila mogućnost copy-and-paste snimaka ekrana direktno u file u File Explorer-u. Umesto toga, korisnici će morati ručno da čuvaju snimke ekrana putem funkcije Save as. U postu na blogu, Microsoft objašnjava da je ova praktična funkcija povučena zbog neodređenog problema koji su otkrili članovi programa Insider.

„Nadamo se da ćemo ponovo omogućiti ovu mogućnost u budućem ažuriranju nakon što rešimo ovaj problem“, rekli su iz kompanije. Budući da se ispravka za Windows 10 objavljuje samo za članove programa za rani pristup, moguće je da će funkcija copy-and-paste biti vraćena pre nego što se promene pretoče u potpunu javnu verziju, tako da redovni korisnici za sada ne moraju da brinu. Međutim, ovo nije jedina promena koju je Microsoft uneo u copy-and-paste funkciju sistema Windows 10 poslednjih meseci. Kompanija je isporučila niz malih optimizacija. U avgustu je kompanija otkrila nadogradnju clipboard panela, osmišljenu kako bi korisnicima olakšala paste multimedijalnog sadržaja u poruke, dokumente i email.

Pročitajte i:  Microsoft i Velika Britanija počeli sa pregovorima oko akvizicije Activision-a

Novi Windows 10 cilpboard (kojoj se pristupa putem Win + X prečice) ne sadrži samo unose teksta, već i slike i HTML sadržaj. Korisnici takođe mogu izbrisati stavke iz istorije clipboarda ili potpuno onemogućiti funkciju sa istog panela. Kasnije tokom godine, Microsoft je najavio poboljšanja uslužnog programa Cloud Clipboard, koji omogućava korisnicima da urade copy-and-paste stavki na više uređaja. Umesto da sinhronizuju sadržaj clipboarda isključivo na Windows 10 uređajima, korisnici alatke SwiftKey tastatura u vlasništvu Microsofta za Android, takođe sada mogu da iskoriste prednost ove alatke.

Vodeći web browser kompanije, Edge, takođe je dobio novu funkciju Link Format, koja omogućava korisnicima da odrede da li se URL kopiran sa adress bar-a nalepi kao link ili kao običan tekst, u zavisnosti od preferencija. Funkcija copy-and-paste za Windows 10 može izgledati beznačajno po svojoj vrednosti, ali igra centralnu ulogu u mnogim aspektima modernog računarskog iskustva.

Izvor: Techradar

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,