BIZIT 2022

iOS 14.4 dolazi sa Bluetooth audio monitoringom

Apple je počeo da predstavlja iOS 14.4 za korisnike iPhone-a i iPad-a. Iako nije tako obilno ažuriranje kao iOS 14.3, dolazi sa pregršt malih poboljšanja. Za početak ćete pronaći novu opciju u meniju Podešavanja koja vam omogućava da odredite tip nezavisnih audio uređaja koje ste povezali na iPhone preko Bluetooth-a. To će vašem iPhone-u pomoći da pravilno meri nivo zvuka u slušalicama kako bi mogao da šalje upozorenja ako slušate nešto na nivou koji vremenom može oštetiti vaš sluh.

PCPress.rs Image

Dosta izmena u novoj verziji

Apple je takođe izdao zasebno savetovanje o bezbednosti vezano za iOS 14.4. Ažuriranje popravlja tri sigurnosna problema u vezi sa kodom jezgra operativnog sistema. U sva tri slučaja, Apple je rekao da su ranjivosti možda aktivno iskorišćene, tako da nije sasvim jasno šta se dešavalo sa tim. Kompanija je rekla da će ubuduće deliti dodatne detalje o ranjivostima, ali nije obezbedila vremenski raspored i plan. Apple je prilagodio aplikaciju kamere tako da može bolje prepoznati QR kodove koji padaju na manju stranu, a novo je upozorenje ako su komponente kamere na vašem iPhone 12 zamenjene delovima koji nisu Apple.

Ažuriranje takođe dolazi sa brojnim ispravkama grešaka, od kojih se jedna bavi HDR fotografijama koje su snimljene artefaktima, a snimio ih je iPhone 12 Pro, a druga koja se bavi zaostajanjem tastature. Ovo poslednje muči neke korisnike iPhonea od početnog izdanja iOS 14.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: