Cove

Baidu ulazi u industriju električnih automobila

Kineski gigant za pretraživanje interneta Baidu udružuje se sa proizvođačem automobila Geely u proizvodnji električnih vozila, što je najnoviji potez tehnološke kompanije koja oblikuje budućnost automobilske industrije. Baidu stvara kompaniju za proizvodnju inteligentnih električnih automobila, navodi se u saopštenju. Geely je najveći privatni proizvođač automobila u Kini, i investiraće kao strateški partner, dodao je Baidu.

PCPress.rs Image

Biće korišćena Baidu-ova tehnologija autonomne vožnje

Nova kompanija će koristiti Baidu-ovu tehnologiju autonomne vožnje i Geely-jevu modularnu platformu za električna vozila. Geely je vest u ponedeljak potvrdio odvojenom izjavom. Proizvođači automobila sve su otvoreniji za saradnju sa rivalima i tehnološkim kompanijama, jer počinju ozbiljno da se suočavaju sa ogromnim izazovom odbacivanja motora sa unutrašnjim sagorevanjem za borbu protiv klimatske krize. Ulaganje potrebno za razvoj električnih automobila pomoglo je da pokrene talas partnerstava, a kompanije su se udružile kako bi raspodelile troškove.

Prošle nedelje Hyundai-eve akcije imale su najbolji dan u poslednje dve decenije nakon što je objavljeno da je južnokorejski proizvođač automobila u ranim pregovorima sa Apple-om o razvoju električnih automobila. Baidu-ova automobilska kompanija fokusiraće se na putnička vozila i poslovaće kao nezavisna podružnica, a takođe će koristiti svoja znanja o veštačkoj inteligenciji i sisteme mapiranja. Geely, koji je vlasnik Volva, rekao je u svojoj izjavi da kompanija pokušava da se transformiše od proizvođača automobila u tehnološku kompaniju usredsređenu na inteligentni električni transport.

Pročitajte i:  Peking odobrio upotrebu autonomnih taksi vozila

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: