Besplatni antivirus programi

PCPress.rs ImageNezavisne kompanije za testiranje antivirus programa preporučuju Avast kao brz, efikasan i besplatan program koji se dobro pokazao na operativnim sistemima Windows 7 i XP. Nova verzija, 6.0, ima dodatke, kao što su Script Shield, WebRep i AutoSandbox, koje pružaju odličnu zaštitu. Pored Avasta, dobar je i Avira za operativne sisteme Windows. Takođe je veoma brz, efikasan i besplatan.

Ali, najvažnije od svega, jeste da nikad ne instalirate više od jednog antivirus programa. To ne samo da vam neće pružiti dodatnu zaštitu, već će se dva programa međusobno sudarati, što može dovesti do pada sistema.

Ako koristite Mac, besplatni antivirus programi nisu rešenje za vas zato što su, kao ClamXav, prespori. Trebalo bi se da kupite Norton AntiVirus za Mac ili VirusBarrier X6.

Ako koristite iPad, iPhone ili iPod Touch, ne morate mnogo da brinete zato što sve aplikacije prolaze kroz Apple-ov App Store. Ali ako želite dodatnu zaštitu, preporučuju se VirusBarrier ili besplatni program Smart Surfing.

Android je druga priča. Recimo, krajem februara je originalna aplikacija Steamy Window korisnicima povećavala račune zbog lažnih SMS poruka i izazivala druge neprijatnosti. AVG pravi antivirus za Android, koji postoji u besplatnoj i profesionalnoj verziji koja košta 9,99 dolara. Drugi program je Lookout Mobile Security , koji je besplatan i nudi ne samo zaštitu od virusa, već ima i automatsku bekap funkciju.

Pročitajte i:  Apple predstavio novi iPhone 13, Watch 7 pametni sat, tablete...

Izvor: IT News

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,