Top50 Glas publike

Bill Gates finansira sedam vakcina protiv koronavirusa

Bill Gates je čovek sa planom borbe protiv koronavirusa: Istovremeno finansira razvoj sedam različitih vakcina protiv COVID-19 kako bi se otkrila što je brže moguće – čak i ako to znači da troši milijarde dolara.

PCPress.rs Image

Fondacija i filantropija

Suosnivač Microsoft-a otkrio je svoju nameru tokom pojavljivanja na Daily Show with Trevor Noah prošle nedelje. Gates, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, napustio je bord direktora Microsoft-a i investicione kuće Berkshire Hathaway u martu kako bi se bolje fokusirao na svoje filantropske težnje.

„Naše inicijalno investiranje može da ubrza stvari. Iako ćemo na kraju odabrati najviše dve, finansiraćemo fabrike za svih sedam, tako da ne gubimo vreme na prazna nagađanja o tome koja vakcina deluje“, rekao je Gates.

Taj potez predstavlja značajno povećanje potrošnje u svrhu borbe protiv koronavirusa za Bill & Melinda Gates fondaciju, koja je već doprinela stotinama miliona dolara za istraživanja COVID-19 širom sveta.

Pored vakcine, Gates je nedavno podržao važnost mera socijalnog distanciranja u rešavanju pandemije COVID-19, koju je nazvao „scenarijem iz noćne more“. Čak je pozvao SAD da uvede nacionalne mere karantina u pokušaju da još više spljošte krivu.

Pročitajte i:  Isporuke iPhone 14 odložene zbog korona virusa u Kini

Doživotni Microsoft-ov konkurent Apple se takođe pojavljuje. Juče smo pisali da se CEO Tim Cook obavezao da će svake nedelje poslati medicinski radnicima milion zaštitnih vizira (koje je dizajnirao Apple).

Izvor: TNW

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,