BIZIT plus

Bing prikazuje „priče generisane veštačkom inteligencijom“

Microsoft nastavlja da dodaje AI funkcije svom Bing pretraživaču, čak i van GPT funkcija ćaskanja koje je forsirao. Prema članku sa pregledom na blogu, Bing će sada „izraditi priče generisane veštačkom inteligencijom“ za neke pretrage, dajući vam malu multimedijalnu prezentaciju o stvari koju ste potražili. Kompanija kaže da je to način da vam dozvoli da „konzumirate informacije veličine zalogaja“ dok pretražujete određene teme.

PCPress.rs Image

Priče izgledaju slično onima koje biste pronašli na platformama društvenih medija kao što su Instagram ili Snapchat, sa trakom napretka koja vam govori kada će preći na sledeći slajd. Slajdovi imaju tekst koji objašnjava stvar koju ste tražili, kao i povezane slike i video zapise. Takođe možete da uključite zvuk priče da bi vam glas pročitao tekst, zajedno sa muzikom u pozadini.

Priče se ne pojavljuju u svakoj pretrazi — kada smo to pokušali kolega i ja, dobili smo ih da se pojave kada smo potražili „kubizam“, „impresionizam“ i „tai či“, ali ne i za termine kao što su „ iPhone“, „Apple“ ili „najbolji restorani Spokane“.

Pročitajte i:  TikTok otkrio ime "novog Instagram-a"

Microsoft navodi da će priče biti dostupne ljudima koji pretražuju na engleskom, francuskom, japanskom, nemačkom, španskom, ruskom, holandskom, italijanskom, portugalskom, poljskom i arapskom jeziku.

Kompanija je takođe najavila da nadograđuje „kartice znanja“ koje se prikazuju desno od rezultata pretrage, rekavši da je „proširila bogatstvo i širinu kartica znanja koje podržava Bing koristeći generativnu AI“. Kartice mogu uključivati sopstvene priče kao i elemente poput vremenskih linija o istoriji zemlje, grada ili događaja.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: