Bitcoin izgubio na vrednosti nakon krađe Tether tokena

Najnovija krađa je još jedan dokaz da je Bitcoin izuzetno nestabilna (kripto)valuta. Njena vrednost je pala ove nedelje nakon što je startup kompanija Tether koja se bavi menjačkim poslovima prijavila krađu svoje istoimene valute.

Tether Bitcoin exchange kriptovaluta

Ova kripto-menjačnica prijavila je da su nepoznati hakeri ukrali Tether tokene u vrednosti od 31 milion dolara. Ovaj iznost je ukraden 19. novembra i poslat na nepoznatu adresu, objavljeno je na sajtu kompanije. Tether je objavio da se trudi da ovi tokeni ne uđu u ekosistem, što znači da bi oni postali bezvredni (ako uspeju u tome).

Koliko vredi Bitcoin nakon incidenta?

Kao posledica pljačke i činjenice da je neko probio bezbednosne strukture, Bitcoin je doživeo veliki pad od 5,4 procenta što je najviše od 13. novembra. Njegova poslenja vrednost je bila 8.117 dolara. Ovo je samo jedan u nizu napada i pokušaja otimanja kriptovaluta. Pre mesec dana je Bitcoin Gold pretrpeo niz DDoS napada, a to je samo jedan od mnogih pokušaja krađe i destabilizacije kriptovaluta. Ovakvi incidenti imaju veliki uticaj na inače izuzetno nestabilno tržište pre svega Bitcoina koje i pored svega toga drži rekordnu vrednost.

Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara

Tether je sa kapitalom od 673 miliona dolara 19. virtuelna valuta po vrednosti, po informacijama koje poseduje coinmarketcap.com. Jedan tether jednak je vrednosti jednog dolara. To je samo jedna od mnogih valuta koje se “rudare” po svetu, pa i u Srbiji gde je ovaj vid biznisa sve popularniji. Saznajte kako da rudarite Bitcoin starim telefonima kako biste i vi postali virtuelni milioner. Sve to pod uslovom da rešite problem potrošnje struje koja je značajna stavka u rudarenju valuta.

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,