Računari i Galaksija

Bitcoin je pao za 5% na najniži nivo u poslednja 3 meseca

Bitcoin je početkom nedelje pao na najniži nivo u poslednja tri meseca pošto su investitori odbacili rizična sredstva usred očekivanja viših kamatnih stopa.

PCPress.rs Image

Najveća svetska kriptovaluta pala je za oko 5% na najniži nivo u toku dana od 18.276 dolara, dostigavši najniži nivo od 19. juna. Poslednji put je pala za 2,9% na 19.166,00 dolara. Bitcoin je u padu od 7,2% ovog meseca i nastavlja tempom drugi negativni mesec zaredom nakon pada od 15% u avgustu.

Ethereum je takođe pao za sličnih 5% na 1.281 dolar po komadu u ponedeljak, dostigavši najniži nivo od 15. jula. Poslednji put je bio niži za 1,9% na 1.354,86 dolara. Trenutno je u padu od 17% ovog meseca, na putu da objavi svoj najgori mesec od juna.

Rizična sredstva su pod ogromnim pritiskom jer se očekuje da će se Federalne rezerve pridržavati svog agresivnog plana pooštravanja. Očekuje se da će centralna banka ove sedmice odobriti treće uzastopno povećanje kamatne stope od 0,75 procentnih poena koje bi referentne stope podiglo do raspona od 3%-3,25%.

Pročitajte i:  Bitcoin troši više od dva procenta električne energije u SAD-u

„Kupci na malo imaju dugoročnu perspektivu o bitcoinu, dok institucionalni trgovci tretiraju digitalnu imovinu poput tehnoloških akcija i usvajaju kratkoročni mentalitet koji doprinosi rasprodaji koju vidimo“, rekao je Chris Kline, glavni direktor prihoda i suosnivač Bitcoin-a.  „Politika pooštravanja u Fed-u jača dolar i sveukupno smanjuje rizična sredstva.

Izvor: cnbc

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,