ERP 2024

Bitcoin ponovno iznad 10.000 dolara

Bitcoin, Ethereum, Ripple-ov XRP i Litecoin iznenada su skočili ovog vikenda, pri čemu je najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, Bitcoin, prešla „psihološku granicu“ od 10.000 dolara i došla do maksimuma od 11.200 dolara na Bitstamp menjačnici sa sedištem u Luksemburgu.

PCPress.rs Image

Ethereum, Ripple-ovi XRP i Litecoin su ostvarili dvocifrene dobitke, dok je nagli porast uzrokovao da se mnogi prisete slavnih vremena Bitcoin-a i velikog skoka kriptovaluta krajem 2017. godine, kada je vrednost Bitcoin-a porasla sa 10.000 dolara na skoro 20.000 dolara za manje od 20 dana. Da podsetimo, negde od početka proleća najpopularnija kriptovaluta na svetu u konstantnom je blagom rastu vrednosti, tokom maja njena vrednost je premašila 8.000 dolara, a rast je nastavljen i u junu.

PCPress.rs Image

Analitičari Bitcoin-a i kriptovaluta su pažljivo tražili uzrok naglog skoka vrednosti, koji je dodao nekih 30 milijardi dolara ukupnoj vrednosti svih kriptovaluta na svetu tokom samo dva dana, ovoga puta mnogi spekulišu kako je rast stigao zbog Facebook-a. Najava njihovog stablecoina Libra, koji tehnički i finansijski gledano nema mnogo veze s Bitcoin-om, po mišljenju nekih je dao legitimitet kriptovalutama kao takvima. Projekat Libra finansijski su podržale kompanije kao što su PayPal, Visa i Mastercard, što je investitorima ulilo dodatno poverenje u to da će digitalni novac u budućnosti biti relevantan.

Pročitajte i:  Influenseri dobijaju novac za promovisanje kineskih kopija dizajnerskih proizvoda

Izvor : Forbes

Facebook komentari: