BIZIT Seminar

BIZIT 2018: Miodrag Ranisavljević – “Prvo posao, onda softver, a ne obrnuto”

Prvi blok drugog dana ovogodišnje BIZIT konferencije bio je posvećen poslovnom softveru i održavao se pod imenom Poslovni softver 4.0. Blok je otvorio Miodrag Ranisavljević, osnivač i vlasnik PoslovniSoftver.net portala, koji je govorio o svetskim trendovima i lokalnim prilikama u nastupajućoj eri Industrije 4.0.

PCPress.rs Image
Miodrag Ranisavljević, osnivač i vlasnik, PoslovniSoftver.net

Upozorio je da automatizacija efikasnih poslovnih procesa uvećava efikasnost, dok primenjena na neefikasne poslovne procese samo uvećava neefikasnost.

“Svet ide svojim tokom, i mi pratimo. Za sada. Jedan od ključnih svetskih trendova je “Posao na prvom mestu” i mislim da bi i mi morali to da stavimo na naše prvo mesto”, istakao je Miodrag.

Takođe je naglasio važnost prilagođavanja softvera i ERP rešenja potrebama posla, umesto obrnuto, što je čest slučaj u praksi u našoj zemlji.

“Jedan od ključnih problema sa kojim se susrećemo jesu ljudi. Mladi nisu zaiteresovani za ovu tešku oblast, jer morate znati zaista dosta stvari kako biste bili kvalitetan ERP konsultant, ili CRM konsultant. Mlade interesuju neke nove tehnologije, Android, Apple, mobilne aplikacije i tako dalje. Retki su koji se odvaže da zaplove vodama poslovnog softvera, uviđaju da bez bar godinu, dve a bogami i tri ozbiljnog rada, učenja poslovanja, softvera, propisa regulative, ne mogu postati kvalitetni ERP konsultanti. Zato se odlučuju da idu linijom manjeg otpora, i biraju nešto što je lakše a bolje plaćeno, često je autsorsing, i nemamo im šta zameriti”, naglasio je Miodrag.

Pročitajte i:  Back to basic, Dejan Kontić, Datalab SR | BIZIT2022

Celo predavanje možete pogledati u video snimku ispod ili na zvaničnom BIZIT youtube kanalu:

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,