BIZIT 2020: Pandemija povećala potražnju za kvalifikovanim stručnjacima sajber bezbednosti

Covid-19 pandemija uzrokovala je preusmeravanje kompanija ka bezbednosti zasnovanoj na cloud-u znatno bržim tempom nego što se prvobitno očekivalo, pokazalo je novo Microsoft istraživanje.

PCPress.rs Image

U izveštaju se navodi da se pružanje sigurnog remote pristupa resursima, aplikacijama i podacima smatra najvećim izazovom za bezbednosne lidere danas. Da bi se suočili sa pretnjom, kompanije širom sveta prelaze na tehnologije zasnovane na cloud-u i zero trust arhitekture.

Dugoročno, skoro četiri od deset kompanija daće prednost investicijama u cloud bezbednost (Cloud Access Security Broker, Cloud Workload Protection Platform, Cloud Security Posture Management), a potom bezbednosti podataka i informacionoj bezbednosti (28%) i anti-phishing alatima (26%). „Suština je da pandemija jasno ubrzava digitalnu transformaciju sajber-bezbednosti“, napisao je Andrew Conway, generalni direktor za Microsoft Security.

Microsoft je takođe naveo u izveštaju da na „alarmantni broj“ kompanija i dalje utiču phishing prevare povezane sa Covid-19. Ovi problemi su dodatno pogoršani ograničenjima budžeta za sigurnost i problemima zapošljavanja kvalifikovanog osoblja. Uprkos tome što za bezbednosnu ekspertizu treba izdvojiti popriličan budžet, 80% kompanija želi da zaposli bezbednosne stručnjake kao odgovor na Covid-19.

Pročitajte i:  Notepad za Windows 11 donosi proveru pravopisa 

Uživo i online

Ova i druge srodne teme biće obrađivane tokom ovogodišnje BIZIT 2020 manifestacije, najznačajnijeg IT biznis skupa na ovim prostorima, koji će se po prvi put održavati u dva paralelna formata! Novina koju uvodimo ove godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa SARS-Cov-2 jeste da će BIZIT biti održan uživo i online. U Klubu poslanika će uživo prisustvovati onoliko publike koliko dozvole mere zdravstvene bezbednosti. Za online praćenje broj učesnika nije ograničen i za njih će biti organizovan interaktivni video prenos u realnom vremenu. Svi koji budu pratili preko ekrana moći će tokom prezentacija da postavljanju pitanja predavačima kroz chat servise i da učestvuju u nagradnoj igri, isto kao i publika uživo prisutna u Klubu poslanika.

Ograničen broj učesnika uživo

Iako novembar ove godine izgleda daleko kao nikada pre, pravi je trenutak da već sada prijavite učestvovanje na BIZIT-u i rezervišete svoje mesto, naročito za prisustvo uživo, zbog toga što će broj učesnika za ovu opciju biti strogo limitiran. Za prijave do kraja avgusta važe posebne cene, značajno povoljnije od redovih.

Pročitajte i:  Activision QA - najveći američki sindikat u svetu video igara 

Izvor: ITProPortal

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,