BIZIT 2022

Bjork prihvatila bitkoin

Poštovaoci islandske muzičarke Bjork moći će da kupe njen najnoviji album koristeći bitkoin, te da uz njega dobiju 100 digitalnih novčića valute AudioCoin, kao i mogućnost da zarade dodatne novčiće.

PCPress.rs Image

Bjork je odavno poznata po eksperimentima kojima nastoji da spoji svetove muzike i tehnologije, a najnoviji primer je njen deveti po redu studijski album koji će se na tržištu pojaviti 24. novembra. Šest godina pošto je objavila album Biophilia, a u formi interaktivne aplikacije, Bjork objavljuje novi album – Utopia, koji će se prodavati online, te će moći da se plati digitalnim valutama.

Kupci, koji naruče novi album u pretprodaji, će uz njega dobiti i 100 novčića nove AudioCoin kriptovalute, koja je kreirana za upotrebu u muzičkoj industriji i koja je nastala pre dve godine. Jedan novčić ove valute na tržištu trenutno vredi oko 0,19 američkih dolara, a vlasnici novog albuma mogu da zarade i dodatne novčiće AudioCoin valute ako se uključe u online interakciju sa samom Bjork ili posete neki od njenih koncerata.

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,