Blizu 80 odsto studenata ne zna kako da koristi QR kodove

PCPress.rs ImageSudeći prema nedavnom istraživanju koje je sprovela kompanija Archival, većina studenata sa pamentim telefonima nema predstavu kako da skenira QR (Quick-Response) kod. Studija je sprovedena na uzorku od preko 500 studenata sa 24 fakulteta širom SAD. Dok 81 odsto koristi pametne telefone i 80 odsto je upoznato sa konceptom QR koda, samo 21 odsto je bilo u stanju da pročita QR kod koji im je bio dat. Od 79 odsto njih koji nisu uspeli, većina je probala i odustala, dok su neki pokušali da fotografišu kod sa kamerom telefona. Drugi su se žalili da je proces čitanja koda predugačak, a pojedini nisu hteli da preuzmu aplikaciju za čitanje koda.

Studija je pokazala da 75 odsto studenata ne želi da skenira kodove. Ovaj trend treba da posluži kao upozorenje marketinškim pokušajima da dosegnu ka mlađim korisnicima preko QR kodova. Kako navodi Bart Džonson, direktor Archivala, studenti koji koriste telefone sa operativnim sistemom Android su najotvoreniji ka budućem korišćenju kodova, dok ih slede korisnici iPhone, RIM i Windows telefona.

Neki od razloga jako slabog prihvatanje ove tehnologije je potreba da se prvo preuzme odgovarajući program za čitanje kodova i slaba informisanost o prednostima QR kodova.

Izvor: digitaltrends

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,