BMW udvostručuje ulaganje u fabriku električnih vozila u Mađarskoj

BMW udvostručuje svoju investiciju na 2,1 milijardi dolara, dodajući postrojenje za sklapanje visokonaponskih baterija koje će otvoriti više od 500 radnih mesta, u Mađarskoj.

PCPress.rs Image

BMW se odlučio da otvori još jedan pogon u Mađarskoj kako bi racionalizovao logistiku za proizvodnju svojih električnih automobila sledeće generacije. Za sada se planira da proizvodnja automobila i baterije počne do kraja 2025. godine.

BMW ulaže sve svoje napore kako bi preuzela dominaciju Tesle nad globalnom prodajom električnih vozila. Novi pogon u Mađarskoj treba da smanji troškove za polovinu i da poveća brzinu proizvodnje.

Mađarska ima velike pogodnosti od rata na tržištu električnih automobila. Kineska kompanija Contemporari Amperk Technologi CO LTD je potpisala ugovor za otvaranje svoje druge fabrike za proizvodnju baterijskih ćelija u Evropi upravo sa Mađarskom. Tako Mađarska postaje sve važniji centar za proizvodnju električnih automobila.

Mada se svakako treba pitati kako su druge države EU ispustile tako značajnu šansu ukoliko se očekuje da će električni automobili biti sledeće što se vozi?

Pročitajte i:  Apple: iPhone 15 ima dvostruko duži životni vek baterije

Izvor: tech.hindustantimes.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,