PC Press Studio

Canon pokušava da sruši tržište čipova jeftinim mašinama

Procesor će se isključiti ako vam toner ponestane.

PCPress.rs Image

Proizvođač štampača Canon pokušava da napravi jeftine mašine za pravljenje čipova. Izazov dolazi u trenutku kada zapadne vlade pokušavaju da spreče Kinu da pribavi najnaprednije poluprovodničke tehnologije i kada je globalna potražnja za mašinama za proizvodnju čipova premašila sva očekivanja i mogućnosti.

Ukoliko bude uspešna, Canon tehnologija može da vrati prednost Japanu koju je izgubio do Južne Koreje i Kine u poslednje tri decenije.

Prvi put prikazana sredinom oktobra, Canon nanoimprint litografija koja se razvijala tokom poslednjih 15 godina utiskuje dizajn čipova na silikonske pločice umesto da ih izrezuje pomoću svetlosti. Proces će biti jeftiniji i koristiće do 90% manje energije od tehnologije ekstremne ultraljubičastve svetlosti koja je pobedila trenutno na tržištu.

Tehnologija ekstremno ultraljubičaste svetlosti od vitalnog je značaja za najnoviju generaciju čipova kod proizvođača kao što su Samsung i Intel.

Tehnologija koju predlaže Canon za sada ima problem u pravljenju manjih čipova. Drugi problem su prve isporuke. Canon će morati da ubedi kupce da će se trud oko ugradnje novih mašina u postojeće fabrike isplatiti.

Pročitajte i:  Tower Semiconductor predlaže izgradnju fabrike u Indiji

Izvor: fudzilla.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *