ASUS ROG Flow

CD Projekt Red pogođen “ransomware” napadom, odbili da plate otkup

Poljski studio CD Project Red, koji je napravio naslove poput Cyberpunk 2077 i The Witcher, potvrdio je da su bili žrtva “ransomeware” napada. U izjavi, koja je postavljena na Twitter nalog, kompanija je saopštila da “neće pregovarati” sa hakerima, dodavši da imaju spremne rezervne kopije tih podataka. “Već smo osigurali IT infrastrukturu i počeli da vraćamo podatke, objavila je kompanija.

Pretnje objave izvornog koda

Prema poruci koji je dobio ovaj gejmerski studio, a koju je objavio na svom twitter nalogu, hakeri su im poručili da će objaviti interni source code i druge podatke, ukoliko ne plate otkupninu, zbog toga što pretpostavljaju da kompanija ima i backup. Međutim, u svom saopštenju, kompanija je navela da lični podaci ni u kom smislu nisu ugroženi.

“Istražujemo slučaj, međutim ono što do sada možemo da potvrdimo je da kompromitovani podaci nemaju nikakve lične podatke igrača ili drugih korisnika.”

CD Project Red-u nije prvi put da ih napadaju hakeri. U 2017. godini, su već jednom bili pogođeni kada su bili ugroženi podaci u radu na igri Cyberpunk 2077. 

Pročitajte i:  Cyberpunk 2077: Saniran propust koji je omogućavao pristup uređajima igrača

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.