ASUS Moneyback

Chrome dobio dark mode

Chrome 74 zvanično je prekjuče, 24. aprila, pušten za Windows, Mac i Linux računare, koji je uveo nov taman režim (dark mode) za korisnike Windows 10 OS-a. Isti tamni režim stigao je prošlog meseca na macOS sa Chrome-om 73, a nova ispravka uključuje automatsku Windows 10 podršku. To znači da će se Chrome automatski sinhronizovati ako je u podešavanjima Windovs 10 omogućen dark mode. Krajnji rezultat je da Chrome izgleda gotovo identično kao njegov Incognito Mode prozor.

Iako Google omogućava ovaj novi dark mode u Windows-u, kompanija ga još nije potpuno omogućila za sve korisnike Chrome-a. „Mogu da potvrdim da ovu funkciju sada omogućavamo malom broju Chrome M74 korisnika i da će opcija postati dostupnija u bliskoj budućnosti“, objašnjava Chrome community menadžer. Chrome 74 je dostupan za preuzimanje sa Google-ovog Chrome sajta ili iz Help>About Google Chrome>Updates ako već koristite browser. Ako do vas još uvek nije došlo ažuriranje, a ne želite da čekate da Google u potpunosti omogući opciju, postoji prečica za aktiviranje tamnog režima, piše The Verge:

  • Pronađite prečicu koju koristite da biste pokrenuli Chrome i desnim klikom na ikonicu otvorite properties
  • Dodajte „–force-dark-mode“ na kraj target location-a (bez navodnika)
  • Pokrenite Chrome i dark mode će biti omogućen. Ako obično pokrećete Chrome iz pinovane ikonice na taskbar-u, moraćete da kliknete desnim tasterom miša na unpin, a zatim ponovo zakačite na taskbar da biste je zadržali
Pročitajte i:  Microsoft Edge na putu da prestigne Firefox

Nama ovaj trik nije pošao za rukom, ali smo ažuriranjem Chrome-a automatski omogućili opciju, tako da vam preostaje da probate trik i javite nam da li je i kod vas ista situacija. Međutim, kada ste ažurirali Chrome na verziju 74, a ipak želite da se vratite na Light mode, pritisnite taster Windows na tastaturi, i u tekstualno polje upišite „Color settings“, i kliknite na tu opciju. Odatle scroll-ujte menijem dok ne dođete do odeljka „Choose your default app mode“. Ovde ćete imati opciju za prebacivanje između Light i Dark mode-a. Klikom na Dark će se automatski postaviti tamni režim na Windows-u, Chrome-u i svim drugim aplikacijama koje podržavaju temu.

Jedna stvar koju treba da imate na umu ako imate prilagođenu Chrome temu je da tamni režim možda izgleda pomalo smešno u tom slučaju na računaru. Možda postoje elementi koji ne prikazuju ispravno tamnu temu. Ili ćete morati da se nosite sa čudnim dizajnom i sačekate da programer ažurira temu ili da se vratite na podrazumevani Chrome, piše AndroidAuthority.

Pročitajte i:  Microsoft: Ozbiljan problem sa lozinkama u okviru Windows 10 sistema

Chrome je oduvek nudio podršku za teme kako bi omogućio neku vrstu tamnog režima, ali ovaj zvanični režim sada znači da su kontekstni meniji pravilno označeni preko browser-a i moći ćete da ispravno čitate download bar. Chrome 74 takođe uključuje i brojne druge promene koje nisu tako očigledne da bi bile vidljive. Novi Chrome 74 sada onemogućava animacije koje kod dela korisnika mogu da izazovu vrtoglavicu i mučninu, a postoji i nova zastavica koja blokira da sajtovi otkriju Incognito Mode.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,