Chrome dobio dark mode

Chrome 74 zvanično je prekjuče, 24. aprila, pušten za Windows, Mac i Linux računare, koji je uveo nov taman režim (dark mode) za korisnike Windows 10 OS-a. Isti tamni režim stigao je prošlog meseca na macOS sa Chrome-om 73, a nova ispravka uključuje automatsku Windows 10 podršku. To znači da će se Chrome automatski sinhronizovati ako je u podešavanjima Windovs 10 omogućen dark mode. Krajnji rezultat je da Chrome izgleda gotovo identično kao njegov Incognito Mode prozor.

PCPress.rs Image

Iako Google omogućava ovaj novi dark mode u Windows-u, kompanija ga još nije potpuno omogućila za sve korisnike Chrome-a. „Mogu da potvrdim da ovu funkciju sada omogućavamo malom broju Chrome M74 korisnika i da će opcija postati dostupnija u bliskoj budućnosti“, objašnjava Chrome community menadžer. Chrome 74 je dostupan za preuzimanje sa Google-ovog Chrome sajta ili iz Help>About Google Chrome>Updates ako već koristite browser. Ako do vas još uvek nije došlo ažuriranje, a ne želite da čekate da Google u potpunosti omogući opciju, postoji prečica za aktiviranje tamnog režima, piše The Verge:

  • Pronađite prečicu koju koristite da biste pokrenuli Chrome i desnim klikom na ikonicu otvorite properties
  • Dodajte „–force-dark-mode“ na kraj target location-a (bez navodnika)
  • Pokrenite Chrome i dark mode će biti omogućen. Ako obično pokrećete Chrome iz pinovane ikonice na taskbar-u, moraćete da kliknete desnim tasterom miša na unpin, a zatim ponovo zakačite na taskbar da biste je zadržali
Pročitajte i:  5 korisnih ekstenzija za Microsoft Edge (i Chrome) 

Nama ovaj trik nije pošao za rukom, ali smo ažuriranjem Chrome-a automatski omogućili opciju, tako da vam preostaje da probate trik i javite nam da li je i kod vas ista situacija. Međutim, kada ste ažurirali Chrome na verziju 74, a ipak želite da se vratite na Light mode, pritisnite taster Windows na tastaturi, i u tekstualno polje upišite „Color settings“, i kliknite na tu opciju. Odatle scroll-ujte menijem dok ne dođete do odeljka „Choose your default app mode“. Ovde ćete imati opciju za prebacivanje između Light i Dark mode-a. Klikom na Dark će se automatski postaviti tamni režim na Windows-u, Chrome-u i svim drugim aplikacijama koje podržavaju temu.

PCPress.rs Image

Jedna stvar koju treba da imate na umu ako imate prilagođenu Chrome temu je da tamni režim možda izgleda pomalo smešno u tom slučaju na računaru. Možda postoje elementi koji ne prikazuju ispravno tamnu temu. Ili ćete morati da se nosite sa čudnim dizajnom i sačekate da programer ažurira temu ili da se vratite na podrazumevani Chrome, piše AndroidAuthority.

Pročitajte i:  Edge vs Firefox: Ratovi browsera 

Chrome je oduvek nudio podršku za teme kako bi omogućio neku vrstu tamnog režima, ali ovaj zvanični režim sada znači da su kontekstni meniji pravilno označeni preko browser-a i moći ćete da ispravno čitate download bar. Chrome 74 takođe uključuje i brojne druge promene koje nisu tako očigledne da bi bile vidljive. Novi Chrome 74 sada onemogućava animacije koje kod dela korisnika mogu da izazovu vrtoglavicu i mučninu, a postoji i nova zastavica koja blokira da sajtovi otkriju Incognito Mode.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , ,