Čini se da će disk drajv za PlayStation 5 Slim ipak zahtevati internet vezu za instalaciju

Novi dodatak za disk drajv za PlayStation 5 kompanije Sony, koji će se koristiti sa nadolazećom PS5 Slim konzolom, zahtevaće internet vezu kako bi se uređaj upario tokom procesa instalacije.

PCPress.rs Image

Kablom povezano

Detalj je naveden na kutijama za novi PS5 Slim, koje su već počele da se pojavljuju pre svog novembarskog lansiranja u SAD-u.

“Internet veza je potrebna za uparivanje disk drajva i PS5 konzole tokom instalacije”, upozorava kutija, kako je prikazano na slikama koje su podeljene na internetu.

Sony možda želi da koristi online proveru kako bi se obezbedilo da je PS5 Slim disk drajv zvanično licenciran dodatak (umesto neke druge vrste drajva koji bi omogućio pirateriju).

Međutim, dodaje se i korak online provere za igranje igara sa diska, koje inače ne bi zahtevalo internet vezu, i postavlja se pitanje šta će se desiti kada Sony isključi svoj server za autentifikaciju (ili kada je van mreže iz nekog drugog razloga).

Kutije za PS5 Slim i novi paket sa Call of Duty Modern Warfare 3 sada se šalju prodavcima, kako pokazuju slike koje su postavljene na internetu tokom 24. i 25. oktobra.

Pročitajte i:  Kako deinstalirati igru na PlayStation 5

Sony još nije tačno rekao kada će PS5 Slim biti pušten u prodaju, i napomenuo je da će zameniti zalihe svojih postojećih PS5 konzola nakon što se te zalihe istroše. Procene sugerišu da će se lansirati oko 10. novembra u SAD-u, zajedno sa još jednim paketom koji uključuje nedavno lansirani Marvel’s Spider-Man 2. PS5 Slim ima 30 posto manju zapreminu u odnosu na trenutni model i dolazi sa 1TB skladištem. Ali njegova glavna razlika je odvojivi disk drajv, koji omogućava konzoli da se prodaje kao digitalna verzija ili sa ugrađenim drajvom. (Drajv će takođe biti dostupan za kupovinu zasebno.)

Međutim, ako želite da ga postavite vertikalno, to će vas koštati dodatno.

Izvor: Eurogamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,