BIZIT 2022

Cisco: Virtuelizacija kompjuterskog okruženja

Virtual Computing Environment Coalition Uvođenjem nove tehnologije – Vblok paketa, koalicija tri svetske kompanije omogućava korisnicima korenite promene u optimizaciji IT strategija u privatnom računarskom oblaku

BEOGRAD – 4. novembar 2009. – Kompanije Cisco i EMC, zajedno sa kompanijom Vmware, objavili su formiranje koalicije Virtuelnog kompjuterskog okruženja, dosad nezabeleženu kolaboraciju tri lidera u informacionim tehnologijama. Koalicija je napravljena sa namerom da omogući fleksibilnije biznis okruženje za korisnike kroz prilagodljiviju IT infrastrukturu i niže troškove IT opreme, troškove električne energije i zakupa poslovnog prostora putem sveobuhvatne virtuelizacije data centara i tranzicije ka privatnim cloud infrastrukturama.

Prema istraživanju kompanije MekKinsi, troškovi nabavke infrastrukture i održavanja data centara prevazilaze godišnje 350 milijardi dolara od čega je polovina za nabavku proizvoda, a druga polovina za operativne troškove (usluge i zaposlene). Osim toga, procenjeno je da čak 70 procenata ili više je utrošeno na održavanje postojeće infrastrukture, od čega ostaje 30 procenata ili manje za ulaganje u nove ideje ili aplikacije koje mogu da naprave razliku u poslovanju.

Privatni računarski oblak nudi mogućnost kontrole i bezbednost današnjih data centara, sa fleksibilnošću koju zahtevaju stalne izmene u današnjem poslovanju, uz niske troškove održavanja.

Pročitajte i:  .rs i .срб: besprekoran servis obučen u novo ruho

Koalicija Virtuelnog kompjuterskog okruženja daje opcije za organizacije svih veličina da pristupe transformaciji data centara, uz izuzetnu efikasnost i značajne uštede u finansijskim i operativnim troškovima. Kao rezultat, organizacije neće više morati da biraju između najnovijih tehnologija i raspoloživih sveobuhvatnih usluga vendora za krajnje korisnike. Imaće i jedno i drugo.

Uvođenjem nove tehnologije – Vblok paketa korisnici će biti svedoci korenitih promena u pristupu strimovanju sadržaja i optimizaciji IT strategija u privatnom računarskom oblaku. Vblokovi su integrisani, testirani infrastrukturni paketi odmah spremni za upotrebu. Oni kombinuju najbolje tehnologije i rešenja kompanija Cisco, EMC i Vmware u virtuelizaciji, networkingu, računarstvu, smeštajnim kapacitetima, bezbednosti i upravljanju podacima.

„Ova koalicija predstavlja najveći izazov i mogućnost u data centrima do sada“, rekao je Džon Čejmbers, predsednik i direktor kompanije Cisco. „Koalicija predlaže potpuno novi i jedinstveni pristup tehnologiji data centara koji će poboljšati upotrebljivost i bezbednost sistema, smanjiti troškove električne energije i svakako smanjiti ukupne troškove korisnika.“

Već su ponuđena različita rešenja Vblok tehnologije. Vblok 2 konfiguracija koja podržava rad 3.000-6.000 virtuelnih mašina za potrebe velikih kompanija i dobavljače Internet usluga. Vblok 2 oslanja se na Unified Computing System, Nexus 1000v i svičeve kompanije Cisco, smeštajne kapacitete kompanije EMC i Vmware platformu vSphere.

Pročitajte i:  SpaceX je premašio rekord u lansiranju raketa

Vblok 1 je rešenje za 800 do 3.000 virtuelnih mašina, dok je Vblok 0 rešenje za osnovne potrebe korisnika (300 do 800 virtuelnih mašina) i biće dostupno početkom 2010. godine.

Istovremeno sa proglašenjem koalicije Virtuelnog kompjuterskog okruženja, Cisco i EMC su najavili projekat Acadia, zajednički poslovni poduhvat sa fokusom na ubrzavanju primene privatnog kompjuterskog oblaka. Jedinstveni model Akadije „izgradi, upravljaj i prenosi“ za primenu Vblok arhitekture, procesa i tehnologija, ponudiće korisnicima veću mogućnost izbora, fleksibilnosti i smanjenje troškova tokom virtuelizacije IT infrastrukture na mnogo upotrebljivije privatno cloud okruženje. U daljim planovima Akadije, svoje učešće će imati i Vmware i kompanija Intel, čija rešenja za data centre, servere, smeštajne kapacitete i mrežu će biti u velikoj meri u upotrebi.

Izvor: Attache PR

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,