N Central domination

Citroen Seetroen naočare za mučninu

Veliki procenat ljudi pati od bolesti putovanja – mučnine koja se javlja na putu punom krivina, morska bolest na brodovima… Do sada se to rešavalo putem tableta za putovanje, koje uspavljuju, a uskoro ćemo imati i još jedan način smanjenja i uklanjanja simptoma.

Seetroen su naočare čudnog izgleda koje teško da će proći na nekom modnom ispitu. Ali one nisu pravljene za to, već za usaglašavanja onoga što vide oči sa osećajem u srednjem uhu. Naočare je u ime Citroen-a, velikog francuskog proizvođača automobila, razvila takođe francuska kompanija Boarding Ring. Ona tvrdi da simptomi mučnine nestaju najviše za 10 minuta nakon početka nošenja Seetroen naočara.

One nemaju stakla, a sastoje se od četiri transparentna prstena dopola ispunjenih obojenom tečnošću, uz pomoć koje se simulira horizont. Ideja je da se kroz ove naočare gleda knjiga ili telefon (generalno, nešto što je nekoliko desetina centimetara udaljeno od očiju). Periferni vid će prosleđivati informaciju o horizontu i mozak će na osnovu toga da se usaglasi ono što vide oči sa onim kako reaguje srednje uho. Kada mučnina prestane, proizvođač tvrdi da bi naočare mogle da skinu i da se nastavi putovanje bez njih.

Očekuje se da će prodaja Seetroen naočara početi u decembru, a već sada mogu da se rezervišu po ceni od 99 € na Boutique Citroen Lifestyle Shop-u ili na sajtu proizvođača.

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,