CoinDesk je kupila kripto razmena Bullish 

Nakon što je FTX-ov kolaps doveo do finansijskih problema za CoinDesk-ovu matičnu kompaniju, preuzima se sajt sa vestima o kriptovalutama. Bullish, kripto berza koju vodi bivši predsednik Njujorške berze Tom Farly, kupila je celu lokaciju u neotkrivenom ugovoru o gotovini, kako je prvi objavio The Wall Street Journal. 

PCPress.rs Image

Ova akvizicija neće uticati na postojeći menadžerski tim CoinDesk-a, s tim da prodajno mesto radi „kao nezavisna podružnica u okviru Bullisha“. CoinDesk će takođe pokrenuti uređivački odbor koji će predvoditi bivši glavni urednik Wall Street Journala Matt Murray. 

 Dok je CoinDesk prvi put otkrio rupu u bilansu FTX-a prošlog novembra, posledice su izazvale probleme za njegovu matičnu kompaniju, Digital Currency Group (DCG). DCG je kompanija rizičnog kapitala fokusirana na kripto koja je kupila CoinDesk 2016. za 500.000 dolara. Međutim, DCG-ova podružnica kripto zajmodavca, Genesis, imala je sredstva vezana za FTX, što je dovelo do njenog kolapsa. Genesis je tužio DCG u septembru u pokušaju da povrati 620 miliona dolara neplaćenih kredita. I DCG i Genesis se takođe suočavaju sa tužbom njujorškog državnog tužioca zbog tvrdnji da su kompanije obmanule investitore i prouzrokovale gubitak od preko milijardu dolara. 

Osnivač DCG-a, piše na X da je CoinDesk bio jedna od „najboljih investicija kompanije svih vremena“, dodajući da je „neverovatno ponosan na rast i razvoj CoinDeska u poslednjih sedam godina i njegovu transformaciju u nagrađivana kompanija za medije i događaje.” 

CoinDesk je izvestio o vestima, ali njegov izveštaj ne potvrđuje akviziciju. Kako navodi Journal, CoinDesk je prvi put počeo da istražuje potencijalnu prodaju u januaru i otpustio oko 16 odsto radnika u avgustu. 

Bullish je takođe u trci da kupi ono što je ostalo od FTX-a, objavio je ranije ovog meseca, potencijalno omogućavajući kompaniji da ponovo pokrene propalu razmenu. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,