BIZIT 2022

Confide App: Ova poruka će se uništiti za 3, 2, 1…

Vrući saveti, insajderske informacije, dobro čuvane tajne i nezvanični komentari sada su dobili novog čuvara – aplikaciju za bezbedan digitalni prenos poruka, Confide.

confide (1)

Confide je aplikacija koja korisnicima omogućava da šalju/primaju poruke koje su enkriptovane, skrivene od tuđih pogleda i koje se automatski “uništavaju” nakon što ih korisnik pročita.

Jon Brod, bivši direktor AOL-a, kao suosnivač želeo je da iskoristi rastuću zabrinutost po pitanju sigurnosti podataka na internetu, ali i rastući trend upotrebe mobilnih aplikacija.

Confide poruke se prikazuju u formatu mail-a za mobilne telefone, sa tekstom sakrivenim iza digitalnog ekrana. Reči se otkrivaju prelaskom prsta preko polja koja ih skrivaju na ekranu, a zatim opet nestaju. Nakon što je cela poruka pročitana, automatski se “samouništava” bez bojazni da će je još neko možda pročitati.

Snapchat je prva aplikacija koja je bazirana na konceptu “nestajanja” fotografija koje se brišu nakon što su podeljene. Iako je ova aplikacija mahom bila popularna kod tinejdžera, korišćena je i u industrijskoj špijunaži. Postoje priče da je Wall Street oberučke prihvatio ovu tehnologiju za deljenje tajnih beleški i dokumenata.

Pročitajte i:  Snap pokreće Snapchat za Web da prenese osnovne funkcije aplikacije na desktop

Ipak, Snapchat je imao određenih ograničenja po pitanju bezbednosti, s obzirom na to da je bilo načina kako da se screenshot-uju fotogrfije koje su bile namenjene brisanju. Takođe, dešavalo se da se fotografije zadrže na uređajima ili Snapchat serverima, čak i nakon što nestanu.

Confide tvrdi da su njihove poruke enkriptovane i da ne postoji način da se njima pristupi i manipuliše.

Izvor: www.adweek.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,