BIZIT 2022

Čuvajte se spinera!

Svi znamo za spiner, igračku koja je prvobitno bila napravljena da zaokupi pažnju i time spreči hiperaktivnost za autističnu decu i decu sa poremećajima pažnje. U poslednje vreme ta igračka je toliko postala popularna među školarcima u toj meri da ih ometa u učenju, da su neke škole u Britaniji počele da ih zabranjuju. Međutim pojavila se nova opasna hi-tech verzija spinera.

PCPress.rs Image

 

Hi-tech verzije mogu da puštaju muziku preko Bluetooth-a sa mobilnog telefona. Takođe imaju litijum- jonske baterije za Bluetooth radio i zvučnik. Zbog velike popularnosti i tražnje proizvodne linije u Kini su odmah počele da ih prave jeftinije i brže, često žrtvujući kvalitet i bezbednost u procesu. To je dovelo da se među njima nađu defektni i oni koji nisu bezbedni za korišćenje.

Dve porodice, jedna iz Mičigena a druga iz Alabame (a gde drugo, nego u Americi?) su posvedočile da su se ovi novi spineri sa Bluetooth zvučnicima zapalili. U oba slučaja igračke su bile na punjenju i baterija se pregrejala iznutra što je dovelo do toga da igračka eksplodira u plamenu. Na svu sreću nema povređenih ni u jednom slučaju. Saveti za kupovinu spinera su da ne gledate da uštedite baš svaki dinar, a ako ste već kupili jeftinu verziju, ne bi bilo loše da koristite samo originalni punjač, kako biste izbegli eksplozivne “prateće efekte”.

Pročitajte i:  Duhovi jučerašnjice: Tamagotchi i dalje živi

Izvor: Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,