Data centri 2024

Da li će novi problem upropastiti Apple?

Bivši zaposleni kompanije Apple izvršio je samoubistvo, a njegove kolege krive nikog drugog do samu kompaniju Apple.

PCPress.rs Image

Očekivano – užasno mesto za rad iza prelepe fasade

Nakon što je Mark Kalivas izvršio samoubistvo, zaposleni kompanije Apple su počeli da izlaze u javnost sa informacijama o uzasnim uslovima rada unutar ove kompanije. Dzimi Bejli, kolega Mark Kalivasam izjavo je da je Apple ubio njegovog kolegu. „Kako bi drugačije moglo da se objasni da je šampion zdravlja u Apple Store, kliznuo u depresiju zbog koje je uzeo bolovanje, a zatim izvršio samoubistvo?“ Bejli je odbacio mogućnost da je nešto iz privatnog života njegovog kolege uticalo na ovaku odluku.

Kalivas je bio izložen psihičkom nasilju menadžerke koja je uvek vređala njegov rad i nije mu dozvoljavala da napreduje. Prema rečima zaposlenih reč je o menadžerki koja sprovodi mobing nad brojnim zaposlenima ali se rukovodstvo Apple pravi slepo. Iako su zaposleni više puta pisali žalbe na rad menadžerke, ona nikada nije bila kažnjena.

Pročitajte i:  Apple pobija svaku tvrdnju iz tužbe DOJ-a

PCPress.rs Image

Zaposleni su o stanju u kompaniji čutali sve dok se nije desilo samoubistvo kolege. Zaposleni pored lošim međuljudskih odnosa, navode da rade mnogo sati prekovremeno i da nisu adekvatno plaćeni. Takođe su izjavili da je nemoguće napredovati u samoj kompaniji. Za sada se radnici samo organizuju i podržavaju jedni druge u pogledu verodstojnosti izjava, ali još uvek nije pokrenuta nijedna zvanična služba.

Da li će ovakve vesti iz kompanije Apple uticati na njenu budućnost?

Izvor: The Verge

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,