Da li ćemo u budućnosti koristiti lepršave telefone?

Kompanija iz Kalifornije, nazvana Royole (Rojal) razvila je supertanak OLED ekran, koji će možda potpuno promeniti naše poimanje mobilnih telefona. Samsung i LG su do sada već predstavljali neke vrste fleksibilnih mobilnih telefona, ali zahvaljujući ovom, samo 0,01 mm tankom OLED ekranu, telefoni neće biti samo savitljivi, već će moći i da lepršaju na vetru.

PCPress.rs Image

Za sada je Royole razvio samo ekran, dok iz kompanije kažu da rade i na odgovarajućem hardveru koji će upotpuniti ceo sistem. Pošto se koncept savitljivih telefona smatra jednim od pravaca razvoja ovih uređaja u budućnosti, velike kompanije se već neko vreme „igraju“ sa tom idejom. Apple drži nekoliko patenata vezanih za savitljive telefone i fleksibilne displeje, dok Samsung radi na „nesalomivom“ fleksibilnom OLED ekranu.

Trenutna varijanta Royole-ovog ekrana nije osetljiva na dodir, ali ima veliku oštrinu slike i dobro zasićenje boja. Specifikacije nisu date, ali po svemu sudeći radi se o gustini od 200 do 300 piksela po inču.

PCPress.rs Image

Royole je najavio da će svoj dizajn savitljivog telefona predstaviti na ovogodišnjem IFA sajmu koji za nekoliko dana počinje u Berlinu, pa očekujemo da ćemo uskoro imati i više informacija o njemu.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Flip3 - Trik telefon

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,