N Central domination

Google Pixel pametni sat stiže zajedno sa Pixel 6 Pro?

Kruže glasine da će Google Pixel Smart Watch biti predstavljen zajedno sa Pixel 6, ukoliko ne bude kasnio. Kompanija Google je pojavu ovog pametnog sata najavljivala od 2018. godine, ali je Majls Bar, iz Google-a, saopštio da još uvek nije postignuto da sat, koji je u fazi razvoja, odgovara svima.

PCPress.rs Image
Photo: Jon Prosser x Rendersbyan

Da li su glasine vezane za 19. oktobar tačne?

Sajt Tech Advisor pominje nekoliko “curenja” i navoda o ovom proizvodu, na nekim portalima i na tviteru. Međutim, mana takvih izveštaja je što ne navode izvore informacija, pa se moraju uzimati sa rezervom.

Najavljivači Google Pixel pametnog sata, čekaju 19. oktobar (predstavljanje Pixel 6 i Pixel 6 Pro), kada će, navodno, pored Pixel 6, biti predstavljeni: pametni sat, pametni kućni zvučnici i sklopivi telefon.

 

PCPress.rs Image
Photo: Jon Prosser x Rendersbyan

Međutim, u julu je, na sajtu za korisničku podršku za Wear OS (operativni sistem za nosive uređaje), najavljeno da će ažuriranja za operativni sistem Wear OS 3- za koji se pretpostavlja da će ga Pixel sat koristiti- početi od 2022. godine. Pošto softver još uvek nije stigao, može se zaključiti da verovatno neće ni sat.

Pročitajte i:  Huawei Mobile Services ekosistem

Kako će sat izgledati?

Što se tiče karakteristika sata (ukoliko gledamo slike koje je obezbedio Jon Proser), može se primetiti da je sat kompletno okrugao, bez viška gume koja negde “štrči” i ima minimalni okvir. Reklo bi se da je cilj dizajna da sat izgleda kao izliven, što se izražava i kroz njegov marketinški opis, koji poručuje da je sat “jedinstvo hardvera i softvera”.

PCPress.rs Image
Photo: Jon Prosser x Rendersbyan

Google Pixel Watch na pozadini sadrži otvor koji, verovatno, služi za mikrofon i jedan prorez za zvučnik. Iako izgleda tanji od Apple Watch-a, Zelbo je u komentaru na Tviteru napisao da je izgled takav zbog ugla koji je izabran za slikanje. Na slici se vidi i silikonska traka koja se uvlači i izvlači kako bi se podesila širina.

PCPress.rs Image
Photo: Jon Prosser x Rendersbyan

Što se tiče Wear OS-a, značajno je spomenuti da su Gugl i Samsung proglasili partnerstvo na spajanju Wear OS i Tizen OS- operativnih sistema u jedinstvenu platformu, koja će poboljšati brzinu učitavanja, trajanje i funkcionalnost baterije i omogućiti fitness i wellness opcije.

Pročitajte i:  Danska zabranjuje upotrebu Chromebook-ova i Google Workspace-a u školama

Postoje glasine da će biti dostupna 3 različita modela Google Pixel sata, sa 1GB RAM-a i podrškom za 4G LTE na jednoj od varijanti. Spekuliše se da će sat sadržati i monitor merenja pulsa i, najverovantije, wireless punjenje.

Izvor: TechAdvisor

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,