TrendMicro

Deezer prepoznaje ono što pevušite

Deezer sada može da vam pomogne da pronađete melodiju koja vam je iznenada pala na pamet, a ne znate o kojoj se numeri radi. Dovoljno je da počnete da pevušite.

PCPress.rs Image

Radi se o unapređenju za opciju SongCatcher, koja sada može da prepozna o kojoj se pesmi radi i kada korisnik pevuši ili zviždi. Čim se pesma identifikuje, otvara se stranica na kojoj može da se pusti. Dakle, san svih onih koji često ne mogu da se oslobode neke melodije, a nemaju pojma šta im se vrzma po glavi.

Ovo je jedina streaming aplikacija s ovakvom ugrađenom opcijom, a oni koji su je testirali tvrde da su neke druge slične ponude bolje, na primer ona koju nudi Google Search. Dok Deezer traži delove pesama koji su prepoznatljiviji, Google Search prepoznaje i alternativne pesme, one koje skoro niko ne zna.

Očekuje se da se situacija u budućnosti popravi i da Deezer opcija postane bolja, te korisna i onima koji nisu muzikalni i ne pevuše po pravilima. Iz kompanije kažu da će algoritam jačati, te postati brži i spremniji da prepozna bilo koju od pesama iz Deezer biblioteke koja sadrži preko 90 miliona naslova.

Pročitajte i:  Kad veštačka inteligencija krade ideje

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *